nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El PSOE ofereix a UM arribar a un consens sobre el Pla Territorial

El condiciona que es creï una comissió de seguiment oberta a tots

Els diputats socialistes Antoni Alemany i Andreu Crespí i dirigents de la Federació Socialista de Mallorca del PSOE varen oferir ahir un consens sobre el Pla Territorial de l'Illa a la presidenta del Consell de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar. Ara, per això, els socialistes posen com a condició sine quanon que s'obri un debat públic sobre el Pla Territorial i es creï una comissió de seguiment amb la participació de tots els partits polítics i entitats.

Crespí va informar que aquesta iniciativa es presentarà davant el ple del CIM. El dirigent socialista considera que «seria un error històric no convocar aquesta comissió ja que el Pla Territorial definitiu no l'ha vist ningú». Alemany va afegir que «en anteriors ocasions ja hem arribat a un consens amb UM i no entenem per quin motiu ara no seria possible, si perquè UM ha canviat o si perquè qui comana realment és el PP».

El responsable de política territorial del PSOE va considerar, de fet, que si hi hagut qualque canvi al Pla Territorial respecte al text inicial, redactat per l'equip d'Unió Mallorquina (UM), «deu ser perquè les modificacions han estat una resposta a les demandes del PP o dels grups de pressió». Crespí va advertir, finalment, que obrir el debat és important perquè «no voldríem que un tribunal l'anul·làs per defectes formals». Amb els mateixos arguments, el dirigent socialista va anunciar que presentarà una altra moció davant el ple del CIM perquè «les principals modificacions de l'Estatut d'autonomia es produeixi en el Parlament i implicant el conjunt de la societat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris