lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Sis-cents passatgers reclamen que el ferrocarril no acabi a Son Fuster

Usuaris del Tren denuncien la intimidació d'SFM a la recollida de firmes

La Plataforma d'Usuaris del Tren va recollir ahir sis centenars de signatures entre els passatgers de Serveis Ferroviaris de Mallorca per demanar que el ferrocarril continuï arribant a la Plaça d'Espanya durant les obres del soterrament de les vies. Així i tot, segons el president de l'entitat, Guillem Ramis, la tasca no va ser fàcil ja que «el gerent d'SFM, Rafel Pons, i fins a 11 policies nacionals ens varen dir que partíssim de l'estació de Palma o seríem engegats i ens llevarien el material. Finalment, quedàrem perquè els advertirem que els denunciaríem si no ens deixaven recollir firmes i se n'anaren».

Al marge d'aquesta denúncia, la sol·licitud dels usuaris anava adreçada al Govern i a l'Ajuntament de Palma. En concret, els passatgers sotasignaven un text en què es demanava que el tren continuï arribant a la plaça d'Espanya i no acabi a Son Fuster, com preveu la conselleria d'Obres Públiques i Transports.

En principi, el departament del Govern fa comptes començar les obres del soterrament abans de cap d'any, que durarien gairebé vint-i-quatre mesos. Mentrestant, la idea original de l'Executiu és que els trens de Serveis Ferroviaris de Mallorca arribin de la Part Forana fins el Polígon de Son Fuster i que aquest sigui també el punt de partida dels ferrocarrils cap a Marratxí, Inca, Manacor i Sa Pobla.

Això, la conselleria d'Obres Públiques ha previst que des del centre de Palma fins a Son Fuster hi hagi una sèrie d'autobusos llançadera que transportin els usuaris fins al cor de Ciutat sense haver de pagar més. Ara, segons Francesc Coll, portaveu de la Plataforma d'Usuaris del Tren, el fet que el tren no arribi fins al centre de Palma «farà que molts d'usuaris desisteixin de fer servir el transport públic per venir al centre de Palma i optin pel transport privat, pel cotxe». Coll està convençut que «si hi ha voluntat, el Govern, l'Ajuntament i els tècnics trobaran una solució».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris