cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El Govern apujarà les sancions més greus previstes a la Llei de comerç

També fixarà criteris per delimitar les zones turístiques per poder obrir els diumenges

El Govern balear modificarà la Llei de comerç per endurir les multes que s'imposen per infraccions greus i molt greus. Així ho va comunicar ahir el conseller del ram, Josep Juan Cardona, en la reunió del Consell Assessor de Comerç, que reuneix representants de tot el sector. El responsable també va avançar que es concretaran els criteris per delimitar les zones de gran afluència turística, on els comerços poden obrir diumenges i festius durant la temporada alta.

La modificació de la Llei de comerç serviria per endurir les sancions a les empreses que incompleixin aquesta normativa amb l'objectiu d'evitar que als infractors els sigui més rendible pagar-la que complir la Llei.

Actualment, una infracció molt greu pot arribar a comportar una multa de 150.000 euros. Precisament ahir, el conseller va informar de l'aplicació de cinc sancions greus de 120.000 euros cadascuna a tres grans establiments comercials -no són supermercats- d'Eivissa i a un de Palma per obrir sense la pertinent autorització.

El Govern també ha encarregat un estudi per avaluar la possibilitat d'incloure en la mateixa reforma aspectes del Pla d'Equipaments Sectorials. La finalitat és «evitar confusions», després que una sentència del Tribunal Suprem atorgui plena validesa a aquests plans. La modificació es portaria a terme a través de la Llei daAcompanyament de pressuposts i entraria en vigor a partir de gener de 2005.

El conseller va anunciar també que es desenvoluparà la Llei de comerç -via decret o ordre- per concretar els criteris que delimiten les zones de gran afluència turística. Per evitar l'«ambigüitat» de la Llei en aquesta qüestió es crearà una comissió oberta a tot el sector i a la Conselleria de Turisme que revisarà les condicions que han de complir aquestes zones, on els comerços poden obrir festius i diumenges durant la temporada alta.

Fins ara la Conselleria respectava els critereris fixats pels ajuntaments, que cada any havien de delimitar aquestes àrees. A partir d'ara es volen establir condicions que, per un costat, no perjudiquin el petit comerç de l'interior i, per l'altre, evitin que aquestes excepcions puguin ser emprades per «eludir les limitacions» que fixa el calendari de festius. En tot cas, els canvis no entraran en vigor fins al proper any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris