nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

La nova tv autonòmica ocuparà les freqüències de TV3 i Canal 9

El Govern garanteix la recepció de les senyals d'ambdós canals

La televisió autonòmica que està impulsant el Govern de Jaume Matas ocuparà les freqüències que actualment corresponen a TV3, Canal 33, Canal 9 i Punt 2, tot i que des del Consolat s'assegura que l'emissió d'aquestes cadenes està garantida.

A tal efecte el Govern de les Illes ha remès una relació dels canals d'IB3 que afectaran a la recepció de Radiotevisió de Catalanya i Radiotelevisió valenciana a Mallorca, Menorca i Eivissa. Al llistat també s'adjunta les freqüències alternatives que podrien utilitzar els esmentats ens. A canvi, i segons estableixen els acords previstos amb ambdues Generalitats, l'autonòmica balear es rebrà a Catalunya i al País Valencià.

Així ho confirmà el portaveu de l'Executiu balear, Joan Flaquer, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, que excepcionalment va tenir lloc el dijous per qüestions d'agenda.

Durant el conclave de consellers la Vicepresidenta, Rosa Estaràs, comunicà la proposta d'assignació de 34 freqüències per a la distribució i difusió de la futura IB3 TV i 9 més per a IB3 Ràdio. La planificació d'aquestes s'ha fet d'acord amb un estudi tècnic prèviament encarregat pel mateix Govern. Els resultats del mateix va evidenciar que per assolir una qualitat i una cobertura idònies era necessari l'esmentat nombre de freqüències radioelèctriques.

D'altra banda Flaquer informà que les televisions locals no es veuran afectades per els canals assignats a IB3.

L'esmentat avançament de la reunió setmanal de consellers responia al fet que part de l'Executiu illenc participarà avui a la segona jornada de la trobada que l'Organització Mundial de Turisme (OMT) protagonitza a Palma i les conferències i debats que ha organitzat la publicació turística Preferente.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris