nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El Ministeri es compromet a acabar les dessaladores abans del 2009

El conseller Jaume Font confia que la d'Alcúdia es comenci el 2005

El secretari general del Ministeri de Medi Ambient, Antonio Serrano, es va comprometre a tenir acabades les dessaladores d'Alcúdia, Santa Eulària, Ciutadella i Andratx, per aquest ordre, abans del 2009. Així ho va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font. Ambdós alts càrrecs dels executius central i balear, respectivameent, es varen reunir ahir migdia durant més de dues hores a Madrid.

Segons va explicar Font, «avui (per ahir) s'ha aconseguit el compromís que tindrem les quatre dessaladores gràcies que hem estat caparruts i no hem baixat la guàrdia». El conseller va recordar que fins ahir el Ministeri «tan sols ens oferien per escrit a fer dues dessaladores, la d'Alcúdia i Santa Eulària». Segons va explicar Font, de la reunió d'ahir es desprèn que «es faran les quatre dessaladores: les d'Alcúdia i Santa Eulària es començaran el 2005, la de Ciutadella el 2006 i la d'Andratx tot d'una que s'acabi la de Ciutadella o com a molt tard el 2008». A més, segons els càlculs del Ministeri, «les dessaladores tindran un termini d'execució d'entre sis mesos i un any», per la qual cosa, el 2009, com a molt tard, haurien d'estar acabades totes quatre instal·lacions.

Segons Font, el compromís del Ministeri també inclou acabar les inversions que el Pla Hidrològic estatal tenia previstes a les Balears que serviran per interconnectar les dessaladores. En aquest sentit, el Govern podria avançar els doblers que faltin per iniciar aquestes interconnexions, especialment per a la del tram que va de Consell fins a s'Extremera. El conseller va assenyalar que l'objectiu de totes aquestes millores i inversions «és preservar els aqüífers» i per això creu que «les negociacions han valgut la pena».

D'una altra banda, Font i el seu equip també han demanat al Govern central que «es desenvolupi el conveni del litoral», que suposa una inversió en les zones costaneres de 96 milions d'euros. «Nosaltres no imposarem la construcció de passeigs marítims. El que volem és constituir la comissió mixta que avaluarà els projectes i arribar a acords».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris