nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Quinze policies locals «desactiven» un carregador de mòbil sospitós a Cort

Un paquet postal que semblava una bomba encengué les alarmes


Almanco quinze agents de la Policia Local de Palma organitzaren ahir al migdia un ampli dispositiu de seguretat a Cort després que un funcionari detectàs un «paquet sospitós» a l'oficina d'objectes trobats de l'Ajuntament. Després de desallotjar en un temps rècord les cases consistorials i diversos establiments propers davant del temor que es pogués tractar d'un artefacte explosiu, els funcionaris comprovaren que en realitat es tractava d'una bossa de dona amb un carregador de mòbil, el comandament a distància d'un garatge, un joc de claus, un DNI i diverses bateries.

El paquet no duia remitent i havia estat enviat al quarter de Sant Ferran des de la província d'Alacant. Un bidell anomenat José María Sánchez, en la seva ronda habitual de recollida de correu per les diferents dependències municipals, s'endugué l'embalum que contenia «unes claus i un DNI» segons figurava escrit sobre el paper d'embalar a Cort.

No obstant això, a la seva arribada a l'Ajuntament el cap del departament, expert en aquest tipus d'enviaments, considerà que el pes de la tramesa no es corresponia amb el seu suposat contingut i malfià. Per això, optà per avisar un dels policies que custodien la porta perquè examinàs el paquet a l'escànner i demanà a la gent que s'amuntegava en aquells moments a les oficines d'atenció al ciutadà que s'allunyassin d'allà com a mesura de precaució.

Ampli desplegament
En pocs minuts, un mínim de set patrulles de la Policia Local arribà al lloc per desallotjar l'edifici i també diversos establiments propers i crear un cordó de seguretat. L'anàlisi del paquet a través de l'escànner contribuí encara més a crear incertesa, ja que al seu interior es podia observar cablejat i objectes metàl·lics que no es corresponien amb el contingut declarat.

Després d'una llarga estona d'indecisió i temor a parts iguals i de debat entre els agents, un d'ells, comptant amb la col·laboració de membres del Cos Nacional de Policia que s'havien desplaçat a Cort davant l'alarma, es carregà de valentia i optà per obrir la tan misteriosa tramesa sense esperar la intervenció dels Tècnics en Desactivació d'Explosius (Tedax) de la Prefectura del carrer Ruiz de Alda. Afortunadament, el contingut de la bossa era absolutament inofensiu i no s'hagué de lamentar res més que l'ensurt inicial.

No obstant això, lluny de crear-se una situació de pànic i confusió, aquesta peculiar història generà una enorme expectació als voltants de Cort i centenars de persones, entre afectats pels desallotjaments i curiosos, seguiren a l'altre costat del cordó policíac les evolucions dels heroics funcionaris.

En acabar, després de 40 minuts d'alens continguts i molta d'emoció, la tinent de batlessa de Seguretat Ciutadana, Mayte Jiménez, donà les explicacions pertinents sobre com s'havia desenvolupat l'episodi amb una absoluta serenor i sense exterioritzar ni mica de la hilaritat que aquests fets provocaren entre els curiosos una vegada desfet l'embull del misteriós paquet extraviat a terres valencianes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris