nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El PSOE demana al fiscal que estudiï si una actuació del batle és delictiva

Tardà tres mesos a enviar un acord al BOIB i atorgà una llicència

M.PUIGRÒS.Ses Salines.
«En el ple del passat mes de maig s'aprovà amb els vots a favor de SU, Francesc Garí i del PSOE que s'eliminàs la llei que permetia construir a les zones de reculada de la Colònia de Sant Jordi. El deure del batle era comunicar-ho en breu al BOIB per a la seva publicació i posterior aplicació. Malgrat tot, el batle Sebastià Vidal no ho va fer fins el passat 9 d'agost i finalment es va publicar el dia 17 del mateix mes» explicava ahir en roda de premsa el regidor socialista a l'oposició de l'Ajuntament de ses Salines, Sebastià Burguera.

Tres mesos i sis dies passaren d'ençà que es va aprovar l'acord fins que el BOIB ho va recollir de manera oficial. Així, els socialistes han traslladat al fiscal en cap de les Illes Balears «els fets tal com han succeït perquè darrere això hi pot haver una actuació irregular per part del batle».

Des del PSOE s'apunta a un possible «retard interessat» perquè el dia 13 d'agost, quan l'acord ja havia estat remès al BOIB però encara no s'havia publicat, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de ses Salines que és el mateix batle Sebastià Vidal autoritzà la construcció d'un edifici sense respectar la suspensió de llicències ja aprovada en el ple de maig. «Casualment aquesta llicència la va rebre una empresa el representant de la qual és el número cinc a les llistes populars, Antoni Vicenç» assenyalà el regidor socialista Burguera.

Des del PSOE no es dubta de la legalitat de la llicència obtinguda per Vicenç «perquè si no s'havia publicat al BOIB encara no era vigent, dubtem de l'actuació del batle que tal vegada ha retardat la publicació de l'acord sent plenament coneixedor dels fets».

Així, el PSOE de ses Salines, amb l'ajut dels serveis jurídics del seu partit han enviat un informe complet al fiscal de les Illes on es demostra que en anteriors ocasions «el batle Vidal havia enviat ben prest els acords de ple a la publicació del BOIB». «A més, el batle sempre ho pot enviar per urgència i nosaltres el dia 22 de juliol ja li vam demanar explicacions per escrit i fins el 9 d'agost no ho envià» finalitzaren.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris