nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Els renovadors arribaran amb la seva ponència al Congrés del PSM

Volen pactar amb la resta les regles del joc del conclau de novembre

El moviment renovador del PSM manté que arribarà amb les seves ponències política i d'organització al congrés que el partit celebrarà el primer cap de setmana de novembre. Tot i els intents per pactar una ponència consensuada amb la resta de sectors, els renovadors consideren que la militància no entendria que s'evitàs el debat en el congrés.

El corrent del PSM encapçalat pel batle de Vilafranca, Jaume Sansó, sí que està disposada a pactar amb els altres grups les regles del joc del congrés. Els renovadors temen que les discussions puguin derivar en personalismes que acabin pesant més que el debat polític. En tot cas, consideren que guanyi qui guanyi el congrés no es produirà un trencament, tal com s'ha insinuat des d'altres sectors.

Turisme i immigració
Precisament ahir, els renovadors van proposar la constitució d'un Pacte Econòmic i Social pel Turisme, per tal que aquest sector actuï com a «locomotora» que impulsi la resta de sectors. El candidat a la secretaria general del partit, Jaume Sansó, va avançar la voluntat de convertir el PSM en un «vertader aliat» dels sectors productius i va apuntar la necessitat que aquest procés serveixi perquè el sector turístic s'impliqui com a màxim defensor del territori.

Els renovadors del PSM mantenen que un dels eixos del seu projecte passa per arrribar a nous sectors com el de la immigració. Aquest moviment entén que compta amb prou mecanismes per dirigir-se als nouvinguts, tot i que mai s'han acabat d'activar. També considera que s'ha d'apostar per la seva integració i per oferir-los un missatge seriòs que respongui als seus problemes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris