cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Dotze empreses constructores opten a la millora de la carretera sa Pobla-Alcúdia

Les obres d'ampliació començaran enguany i tenen un pressupost de 3 milions d'euros

Un total de dotze empreses opten a l'execució del projecte de condicionament de la carretera sa Pobla-Alcúdia, una obra que començarà abans de final d'any si es compleixen els terminis.

En el concurs de l'obra participen les constructores més importants tant a nivell nacional com local. Així, s'han presentat tres UTEs (Unió Temporal d'Empreses) integrades per Llabrés Feliu-Amer fills, Crespí-Sau i MAB-Aglomsa, com també les constructores Coesa, Construcciones y Pavimentos Siquier, FCC, Melchor Mascaró, Acsa Agbar, Dragados, Baseosa, Comassa i Man.

El projecte de millora d'aquesta carretera té un pressupost de 3,6 milions d'euros i les empreses que opten a la seva execució han presentat una baixa mitjana d'un 6 per cent, segons explicà a aquest diari Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres del Consell de Mallorca, organisme promotor de l'obra viària.

Precisament la reparació de la carretera sa Pobla-Alcúdia és el segon «projecte estrella» del Consell d'aquesta legislatura després de la carretera de Manacor.

Les obres es realitzaran en un tram de carretera de 8,5 quilòmetres entre sa Pobla i Alcúdia, on no es preveu ampliar l'autopista. El projecte preveu mantenir la calçada de 7 metres (3,5 per a cada carril) i ampliar les voreres fins a 1,5 metres més cunetes de 0,75 metres. A més, es construirà una nova rotonda.

Les obres tindran un termini d'execució de 18 mesos i requeriran l'expropiació de 92.730 metres quadrats de 112 parcel·les. Les expropiacions afectaran algunes edificacions. La valoració econòmica dels terrenys és de 591.180 euros.

Per aquesta carretera transiten diàriament uns 15.395 vehicles i la circulació es complica molt més a l'estiu. Entre 1996 i 2001, s'han produït molts accidents a la via amb 84 víctimes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris