lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Crítiques a sa Pobla per les firmes a favor d'indultar l'autor d'un crim

El PSM es queixa que es realitzi aquesta actuació dins l'Ajuntament

E.DÀVILA. Palma.
El regidor del PSM a l'Ajuntament de sa Pobla Joan Fiol ha denunciat que l'equip de govern permeti que dins de l'Ajuntament es recullin firmes per sol·licitar l'indult parcial de Juan Martín Bautista, casat amb una poblera, i condemnat a 11 anys de presó per matar un alemany a Pollença l'estiu de 2002.

En el transcurs del darrer ple, el regidor nacionalista demanà al batle de sa Pobla, Antoni Serra (PP) «si l'Ajuntament estava patrocinant aquesta recollida de firmes» a la qual cosa respongué que no en sabia res.

Això no obstant, i segons assegura Fiol, tant a la finestreta d'informació, a la planta baixa, com en la de registre d'entrada, situada al primer pis de l'Ajuntament hi ha fulls per a la recollida de firmes. Fiol insisteix que «jo no m'opòs que se sol·licitin indults, tothom té dret a fer-ho. El que denuncii és que l'Ajuntament permeti que dins del Consistori es permeti aquesta actuació».

Per la seva part, el batle de sa Pobla ha confirmat que no està assabentat de l'existència dels esmentats fulls, i assegura que si fos així seran retirades «de manera immediata, independentment del tema que tractin». Juan Martín Bautista, l'amo del taller Auto Chapa de Pollença, fou jutjat a l'Audiència de Palma el passat mes de juny. L'home confessà davant del jurat popular que fou ell qui acabà el juny de 2002 amb la vida de l'alemany Christian Leitch, després d'una baralla que finalitzà amb un tret. «Estava dempeus i m'agafava pel coll, exigint-me que li tornàs les claus del cotxe i llavors vaig tenir la idea de defensar la meva vida amb una pistola (...) em sap molt de greu», indicà.

D'aquesta manera, el judici conclogué en el mateix matí del seu inici. A l'inici de la vista, els lletrats de l'acusació i la defensa indicaren que havien arribat a una conformitat, aconseguida després que els tres acusats es mostrassin disposats a confessar la seva participació. Així, Bautista reconegué l'existència d'un forcejament i el posterior tret. També indicà que no tenia llicència d'armes, pel que fou condemnat a 10 anys de presó per homicidi i a un més per tinença il·lícita, rebaixant així la petició inicial de 18 anys i mig de presó.

El segon implicat, Reiner E., fou condemnat a complir dos anys de presó per tinença il·lícita d'armes. Aquest confessà que fou ell qui li deixà la pistola a Bautista i que la rebé de mans del tercer implicat, Michael M., qui fou condemnat a un any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris