nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'oposició demana la dimissió de Flaquer per l'afer del club Rasputín

L'acusen de perjudicar la imatge que projecta Balears a l'exterior

89444

Flaquer donà explicacions sobre el viatge a Moscou en el Parlament.

J. M.

Tots els grups parlamentaris que formen l'oposició política al Govern de Jaume Matas demanaren ahir, en el ple del Parlament, la dimissió de l'actual conseller de Turisme, Joan Flaquer. I és que PSIB-PSOE, PSM i EU-EV el consideren el màxim responsable de la «mala imatge» que ha projectat Balears arran del cas Rasputín.

L'esquerra va aprofitar una interpel·lació presentada pels socialistes per tornar a sol·licitar els noms de les sis persones que acompanyaren l'exgerent d'Ibatur Juan Carlos Alía a l'esmentat club eròtic moscovita. El conseller reiterà que desconeixia aquesta relació d'individus. El portaveu nacionalista, Pere Sampol, acusà Flaquer d'estar implicat en la trama «i només si facilita els noms en quedarà exculpat. Sampol va anar més enllà i, mentre observava el seient buit de Jaume Matas al Parlament, advertí que el president havia deixat tot sol el titular de Turisme «en un debat tan important com el d'avui».

El portaveu del PSIB, Antoni Diéguez, assegurà que Flaquer havia fracassat en el que era el seu principal objectiu a l'inici de la legislatura: recuperar la imatge de les Illes per millorar el turisme. El diputat assegurà des de la tribuna d'oradors que Matas ja no confia en el seu conseller, alhora que es demanava pel temps que haurà de passar perquè el cap de l'Executiu autonòmic «deixi de ser conegut a la resta de l'Estat per aquest desagradable fet». El conseller demanà a l'oposició que, si no volen fer malbé la imatge de l'Arxipèlag, «deixin de parlar del tema».

De la mateixa manera que va succeir en la compareixença de Flaquer en comissió, el debat parlamentari girà entorn de qüestions com ara els doblers que va gastar Alía a Moscou; els serveis que es van contractar a l'hotel on s'allotjava la delegació balear -encapçalada per Matas-, el sopar que va oferir a aquesta delegació el president de la Federació russa de golf, Konstantin Kozhevnikov; i com es produí la tornada de Flaquer a l'hotel la nit dels fets. Cap dels que intervingueren ahir a la cambra no aportaren noves dades sobre aquests assumptes.

Cal recordar que el cas Rasputín esclatà quan transcendí que Alía imputà al Govern les factures del teatre eròtic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris