nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

La brigada municipal apuntala l'edifici del Centre d'Adults pel seu mal estat

El Comitè de Seguretat de l'Ajuntament dictaminà prendre aquesta mesura preventiva

Ahir s'acabà d'apuntalar l'edifici del Centre d'Adults, ubicat al carrer de Lepant, per mor del mal estat de l'immoble i per ordre directa del Comitè de Seguretat de l'Ajuntament de Manacor. La planta superior del centre acull anualment uns 800 alumnes entre pràctiques de tallers i aules d'ensenyament dels diferents cursos. A causa de l'apuntalament de les bigues de la planta baixa, on la brigada municipal hi té part de magatzem i és l'aparcament dels seus vehicles, s'ha decidit de traslladar el material i els cotxes de la brigada a la nau que té llogada la Sala al polígon industrial, des de l'estiu ençà, com a depòsit de vehicles retirats.

En roda de premsa, el delegat de la Brigada, Antoni Sureda, afirmà que el centre «s'ha apuntalat per previsió a causa del seu mal estat, encara que les proves de càrrega que s'han realitzat a l'edifici donen per bona la seva resistència». «Els nostres tècnics ens han aconsellat esbucar l'edifici i fer-ne un de nou a llarg termini». D'altra banda, la delegada de Cultura, Maria Antònia Mercant, informà que «és una de les nostres prioritats arreglar aquesta situació, i a la direcció del Centre d'Adults els oferírem traslladar-se als dos instituts de Manacor, però ells declinaren la nostra oferta volent quedar a l'edifici del carrer de Lepant».

Però, a la roda de premsa, entre el públic, hi fou la directora del Centre d'Adults, Antònia Riera. Riera recriminà a Mercant que «nosaltres depenem de la Conselleria d'Educació i des d'Inspecció se'ns prohibí traslladar-nos a qualsevol centre, no és que nosaltres ens hi oposem perquè nosaltres no comandam de res». Riera matisà que «entre nosaltres i Maria Antònia Mercant no hi ha cap tipus d'enfrontament».

ALM-UM denuncià també ahir «el greu abandó de l'edifici del centre d'Adults que ha obligat a apuntalar l'edifici per ordre del comitè de seguretat». Segons aquesta formació, «les reiterades denúncies de la direcció i del claustre de professors no han estat escoltades per la Sala, lamentant el seu escàs interès per la conservació dels edificis culturals de Manacor, ben al contrari dels casos de Son Servera, Artà i Vilafranca».

Mercant afirmà també que «ens estam movent moltíssim per aconseguir millorar la situació».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris