nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La proliferació de carpes posa en perill altres espècies de s'Albufera

El Govern balear impulsa un pla de control de població i efectes

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear convocarà un concurs públic per realitzar un control de la població de la carpa en aigües del Parc Natural de s'Albufera a Muro després que la proliferació d'aquesta espècie hagi començat a posar en perill la supervivència de la flora i fauna de la zona.

La directora general de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, Joana Xamena, va explicar ahir que la carpa de grans dimensions es va detectar per primera vegada a s'Albufera a l'any 2001 i des de l'any passat s'han provat diferents sistemes per tractar d'eliminar aquesta espècie aquàtica.

«L'any passat ho intentàrem amb canyes, carabines i escopetes aquàtiques i els resultats no van ser bons», va dir Joana Xamena qui va explicar que també s'han realitzat proves amb gàbies a les quals poden accedir-hi les carpes, però de les quals no poden escapar, però tampoc no han tingut èxit.

«Fa aproximadament un mes que realitzam unes proves amb pescadors professionals que van utilitzar un tremall i en aquesta ocasió sí van capturar unes 130 carpes de 3 o 4 quilos», va afegir la directora general que va avançar que «ara convocarem un concurs públic per establir un pla de control de població». La directora general de Biodiversitat, va explicar que en altres parcs com el de s'Albufera de València també s'està tractant d'eliminar la carpa de grans dimensions mentre que en uns altres espais com el Delta de l'Ebre «ho han deixat per impossible», va dir Xamena.

Encara que l'eliminació total de la carpa del Parc Natural de s'Albufera és gairebé impossible, la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear sí aposta per un control anual de la població de l'espècie i un seguiment dels efectes secundaris per la qual cosa convocarà un concurs públic de control.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris