nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

El Govern facilitarà l'accés de mares fadrines i separades a pisos protegits

El futur pla de família també tindrà ajudes fiscals per als nuclis monoparentals

El pla de família que el Govern balear vol aprovar a final d'any preveu una sèrie de mesures específiques tendents a millorar la qualitat de vida de les unitats familiars monoparentals, formades en la immensa majoria de casos per una dona fadrina o separada i els seus fills.

El projecte, coordinat per la Conselleria de Presidència i Esports, es planteja entre els seus objectius facilitar l'accés a l'habitatge de les esmentades famílies, ampliant les reserves de pisos de promoció pública, tant en règim de compra com de lloguer, i promovent ajuts. Un altre objectiu en matèria d'habitatge és la creació d'una oficina institucional des de la qual s'agilitarien els tràmits perquè les mares que tenen fills a càrrec puguin llogar sense problemes.

Els nuclis monoparentals també es beneficiaran d'avantatges fiscals, tot i que aquests hauran de ser concretats pels departaments econòmics de l'Executiu; de serveis d'assessorament, mediació i terèpia familiar, i d'atenció en qüestió de criança dels menors.

Però a part de les iniciatives especialment programades per afavorir les mares fadrines, aquestes es podran beneficiar d'altres actuacions dirigides, en general, als col·lectius amb més dificultats de l'Arxipèlag. En aquest sentit, un dels apartats del pla preveu el foment del Servei d'Ajuda a Domicili per a persones afectades per la maternitat o la flexibilització de l'horari laboral, que s'intentarà adaptar als treballadors i, sobretot, treballadores de les quals depèn una unitat familiar. La incorporació de serveis de guarda de fills en els centres de feina és un altre objectiu del pla de família.

El pla -que es troba en fase de concreció- és coordinat per la directora general de Menors i Família, Pilar Mir, i la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig. El document està consensuat amb les associacions de l'àmbit de la família, els consells insulars, ajuntaments de totes les Illes i altres conselleries del Govern. El pressupost global està per definir, però en principi superarà els 25 milions d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris