nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Pol diu que el policia contractat pel Govern no feia de detectiu privat

Manté que l'Executiu el requerí per coordinar tasques de seguretat

El director general d'Emergències, Joan Pol, va assegurar ahir que el Govern mai no ha contractat un detectiu privat, tal com va denunciar el PSOE, sinó un policia «en segona activitat» per organitzar el servei de seguretat de l'Administració autonòmica i, després, l'Institut Balear de Seguretat Pública.

El responsable autonòmic responia així a les acusacions del PSOE, que vinculen Pol amb la contractació de Salvador Galindo, un policia nacional que va treballar pel Govern del PP fins el 1999. Segons van denunciar els socialistes, Galindo estava donat d'alta com a «professional de la investigació» i estava relacionat amb l'agència de detectius Récord.

Pol explicà ahir que «simplement es va fer la contractació externa d'un policia que estava en segona activitat, se li va fer un arrendament de serveis» perquè «encara no teníem places catalogades per fer-ho amb funcionaris». Segons Pol, després es convocà un concurs per cobrir la vacant i Galindo, tot i ser funcionari, no hi participà. «És subinsector de Policia, criminòleg. No és detectiu privat. Tan públic com vulguin, però privat, res», afegí el director general.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris