algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Balears rep l'agost un 1,7 per cent menys de turistes estrangers

Aquesta dada es deu a la caiguda del 15,9% del turisme britànic

Balears rebé un total d'1,7 milions de turistes estrangers el mes d'agost, un 1,7 per cent menys que en el mateix mes de l'any anterior, a causa de la caiguda del 15,9 per cent experimentada en l'arribada de turistes britànics, descens especialment intens a Mallorca, que només va ser compensat lleument per l'increment del 0,4 per cent en les arribades de turistes alemanys, segons l'Enquesta de Moviments en Fronteres (Frontur) difosa ahir pel Ministeri de Turisme.

Balears fou l'agost la segona destinació turística espanyola elegida pels estrangers, per darrere de Catalunya, malgrat el descens registrat l'agost per les Illes, en línia amb la situació que registra en els darrers quatre anys l'Arxipèlag.

Entre gener i agost, Balears rebé 7,2 milions de turistes estrangers, el 19,2 per cent del total estatal, un 0,4 per cent més que en els vuit primers mesos de 2003, un creixement que el secretari d'Estat de Turisme i Comerç, Pedro Mejía, qualificà en roda de premsa d'«important» pels problemes que ha registrat en els últims anys el turisme de la Comunitat.

El seu principal mercat emissor, el britànic, que concentrà el 38 per cent del total d'arribades a les Illes, tancà aquest període amb una caiguda del 5,1 per cent, si bé l'alemany, que suposa el 36,5% dels turistes rebuts, va créixer un 6,5%, davant la caiguda del 2,6% que va experimentar en els vuit primers mesos de 2003.

Espanya rebé l'agost 7,2 milions de turistes estrangers, fet que suposa una caiguda del 0,8%, si bé en els vuit primers mesos de l'any va acumular un increment de l'1,3%, fins als 37,3 milions. El 80% de les arribades registrades en els vuit primers mesos de l'any es concentraren a Catalunya, Balears, Canàries, Andalusia i València, fet que mostra la fortalesa que la destinació de sol i platja manté dins del turisme espanyol.

Els mesos de juny, agost i abril van ser els que van registrar majors caigudes quant a l'arribada de turistes (3,2%, 0,8% i 0,2%, respectivament).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris