nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

El GOB acusa Font de «protegir els amos i no els espais naturals»

El conseller informà l'entitat de les noves figures de zones naturals

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, i el seu equip varen presentar ahir horabaixa a les principals entitats ecologistes de les Balears la seva proposta de figures de protecció dels espais naturals de les Illes. El passat 9 de setembre Font anuncià que crearà sis noves figures per protegir el territori, entre les quals hi hauria la de paratge natural, que seria l'alternativa al parc natural.

El president de l'entitat conservacionista més significativa de les Balears, el GOB, Macià Blázquez, es va queixar en un primer moment del fet que «no ens han proporcionat l'articulat, tot ha estat passar-nos un treball fet en Power Point i es fa una situació molt suïcida opinar sobre això». «No tenim cap documentació de partida per debatre. En aquest sentit, el discurs del conseller Jaume Font ha estat vagant, més parlamentari que propi d'un debat públic», afegí el president del GOB. Així i tot, el líder ecologista i professor universitari va trobar que «allò que ens han volgut explicar dóna indicis que més que crear figures de protecció dels espais naturals són figures per protegir els propietaris».

Blázquez va explicar que el Govern, en lloc de fer servir les figures que preveu la Llei estatal, 4/1989, planteja una nova llei a la seva mida en la qual rebaixa la protecció dels parcs naturals. No garanteix que les zones protegides siguin d'accés públic i gratuït i defensa la voluntarietat dels propietaris a l'hora de decidir si incloure la seva finca dins aquestes figures. Això proporcionarà un caràcter discontinu als espais. També ens han dit que les figures que es volen crear no implicaria que fossin inedificables i que, per tant, no s'alteraria la protecció actual del sòl rústic». Ara, el representant del GOB va demanar a Font «una proposta de document legal, per poder analitzar si es manté la utilització pública dels espais naturals, si es mantenen com no urbanitzables, si es crearan unes juntes rectores, i si seran d'ús públic i gratuït. En definitiva, fins on du aquest servilisme al propietaris i a la propietat privada, que ha estat l'únic principi rector de tot allò que ha dit».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris