nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El Govern central augmentarà amb 124 agents la plantilla de policies

Ramon Socias subratlla que s'ha invertit la tendència de reduir efectius

El Govern central incrementarà en menys d'un mes el nombre d'efectius de la Policia Nacional amb 124 agents. Així ho va anunciar ahir el delegat del Govern, Ramon Socias.

El màxim representant de l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero a les Balears va avançar que divendres que ve juraran bandera 124 agents al Centre de Formació de la Policia d'Àvila que seran destinats a les Balears.

Aquest contingent s'afegirà a una plantilla que actualment se situa «en devers els 990» i farà que el nombre d'agents s'incrementi amb prop d'un 12,5 per cent «d'una sola vegada», en paraules de Socias.

El delegat del Govern va subratllar que «aquest és el primer increment important d'efectius en els darrers set o vuit anys» i que la situació anterior havia duit les Balears a viure un important dèficit de nombre d'agents. De fet, segons el pla Policia 2000 del Govern central, a les Illes hi corresponien 1.300 agents, per la qual cosa només tenia cobertes el 76 per cent de les places de policies que necessitava. A partir del mes que ve, el percentatge de places cobertes serà del 85 per cent.

No basta
Socias va assegurar que «aquesta situació no és la ideal, però esperam que dels 8.000 efectius que sortiran de l'acadèmia en aquesta legislatura, segur que un percentatge important tornarà a venir de manera fixa».

Pel que fa a la possibilitat que una part dels agents que siguin destinats a les Balears agafin les maletes un any després cap a una altra comunitat autònoma (com és habitual a causa de l'encariment de la vida en relació al sou dels agents), Socias va emfasitzar que les 124 noves places creades seran fixes i, per tant, els agents que se'n vagin hauran de ser substituïts.

D'altra banda, el delegat del Govern va informar que la major part dels agents que s'incorporaran en les pròximes setmanes aniran destinats a fer tasques de «vigilància al carrer» i «policia de proximitat», per tal de reduir els petits delictes que diàriament pateix la ciutadania.

Finalment, Socias va explicar que les xifres d'inseguretat ciutadana (nombre de delictes per habitant i la seva evolució) s'han de contextualitzar, ja que en moltes ocasions «es donen basant-se en dades antigues del padró d'habitants i coincideix que on més augmenten els delictes és on més ha crescut la població». El delegat del Govern va assegurar que això explica l'increment de delictes per habitant de territoris com les Balears, les Canàries i la comunitat de Madrid.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris