nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Els hotelers tornen a reclamar al Govern la millora d'infraestuctures

La Sala presenta a Turisme un pla de condicionament dels nuclis costaners

Les mateixes peticions que ara fa un any: un pla d'embelliment de la zona hotelera que comprengui zones enjardinades, la dotació d'enllumenat, una bona neteja i la millora de la primera línia. Aquestes foren bàsicament les reivindicacions que els hotelers dels nuclis turístics de Felanitx feren arribar ahir al conseller de Turisme, Joan Flaquer. Fou en el marc d'una visita realitzada ahir a Cala Ferrera i Cala Marçal a fi de fer un balanç de la temporada turística, com també per conèixer de primera mà les mancances del sector.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, va presentar a Flaquer el projecte de la Sala per la millora d'infraestructures de les zones turístiques, que puja al voltant de 2 milions d'euros i que Flaquer va veure amb bons ulls. «Ara des del Govern estudiarem aquest projecte per analitzar si es pot subvencionar al 100%. Personalment puc dir que em sembla una bona iniciativa que podria tenir cabuda dins el decret de subvencions per desestacionalitzar el turisme», indicà el conseller.

Flaquer, acompanyat pel gerent d'Ibatur, Raimundo Alabern; el director d'Ordenació Turística, Josep Aloy; el director general de Coordinació Turística, Eduardo Gamero, es reuniren amb els hotelers de Cala Ferrera i després amb els de Portocolom. El president de l'Associació d'hotelers de Portocolom, Joan Esteva, explicà que «tenim els hotels habilitats per rebre turisme de qualitat. Només manca la infraestructura exterior». Esteva esmentà dos projectes molt importants, que depenen del Govern central i que no s'han duit a terme. «Hi ha el tema de la desembocadura del torrent de Cala Marçal, que cada any pateix inundacions, i el de la millora de la primera línia. Les administracions, en aquest sentit, no han actuat com caldria».

Els hotelers feren una bona valoració de l'ocupació del setembre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris