lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

La substitució de les fecals de Can Picafort començarà per novembre

El PSOE denuncia discriminació cap als veïns de Son Serra de Marina

E.B.Santa Margalida.
Les obres de substitució integral de la xarxa d'aigües fecals de Can Picafort començaran el pròxim 1 de novembre.

El ple aprovà ahir amb els vots a favor de l'equip de govern (PP-CPU) i d'UM, i l'abstenció del PSOE, l'adjudicació de les obres a la unió temporal d'empreses integrada per Pastor S.A. i Construccions Llabrés Feliu. L'actuació, valorada en 3 milions d'euros, està subvencionada en un 52 per cent pel Consell Insular de Mallorca i la resta és a càrrec de l'Ajuntament, de manera que no repercutirà sobre els veïns d'aquest nucli urbà.

La gratuïtat de les obres per als veïns ha despertat precisament algunes crítiques a l'oposició, i és que els socialistes sostenen que s'ha produït una discriminació repecte als veïns de Son Serra de Marina, que han hagut de finançar a través de contribucions especials una part de les obres de dotació de serveis del nucli urbà.

L'equip de govern sempre ha mantingut que no hi ha hagut tracte de favor i que ambdós treballs no són comparables, ni tampoc ho són els preus dels solars en els dos nuclis urbans. En qualsevol cas, finalment i després d'anys de problemes de males olors i continus abocaments d'aigües brutes, la reforma integral de la xarxa de clavegueram de Can Picafort preveu acabar amb tota aquesta problemàtica.

La nova xarxa de fecals quedarà preparada per ser connectada en un futur a la nova depuradora que es construeix a Can Picafort, encara que de moment continuarà canalitzant el cabal cap a la depuradora de Muro. Les obres s'executaran per fases, entre novembre i març, durant els pròxims dos anys.

I és que precisament la reducció fins a un 50 per cent del termini d'execució previst per a aquesta intervenció ha estat una de les qüestions tingudes en compte a l'hora d'adjudicar les obres a aquesta UTE que a més ha ofert una rebaixa econòmica del 25 per cent respecte al pressupost inicial de 3 milions d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris