cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Balears no té lleis que regulin les zones de jocs infantils privats

L'èxit d'aquests establiments va acompanyat d'accidents dels petits

Les Balears no disposen de legislacions que regulin de forma específica les àrees de jocs infantils privades, molt conegudes i freqüentades per les famílies com a lloc d'esplai a cobert per als més petits. Aquesta és una de les mancances que comencen a preocupar molts pares, pel fet que les instal·lacions en algunes ocasions són propícies perquè els petits que les freqüenten tenguin accidents. A diferència dels parcs infantils públics, que disposen d'una normativa que regula quines exigències han de tenir i qui es responsabilitza dels accidents, en els establiments privats no està sempre clar quines són les condicions en què es presta el servei.

Per exemple, Casty L.G. és una mare que ha vist com la seva filla de 3 anys i mig s'ha trencat un braç en una d'aquestes instal·lacions. Quatre setmanes després de l'accident encara continua enguixada. A pesar que s'ha adreçat a diferents institucions, encara no ha estat informada de quins són els drets que l'emparen. «Crec que faria falta una normativa que regulàs aquests establiments», es queixa, indignada. És clar que a l'Ajuntament de Palma, entre molts d'altres, no existeix cap normativa que especifiqui quines han de ser les normes de seguretat específiques per a aquests establiments.

El problema és que durant els darrers anys han sorgit desenes de locals que combinen la restauració (normalment una cafeteria) amb una àrea infantil que es lloga per hores i no sempre compleixen les condicions de seguretat mínimes recomanades. Cada mes poden passar per aquestes zones més de 6.000 infants. La revista Consumer, d'Eroski, en un informe realitzat l'any 2000, digué que a l'Estat espanyol l'única normativa europea existent és de lliure aplicació. L'informe recomana que «a falta d'una normativa que reguli la qualitat i la seguretat dels parcs infantils, els pares haurien de comprovar, que aquestes sales compleixen unes mesures de seguretat mínimes. La informació sobre l'aforament del local ha de ser ben visible. Si el nombre de nens és excessiu, augmenta el risc que es produeixin accidents».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris