cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

La Plataforma d'Infantil es mostra contrària al decret de preescolar

El col·lectiu demana consens polític i social per a la formació dels infants

La Plataforma d'Educació Infantil manifestà el seu total desacord amb el decret pel qual la Conselleria d'Educació i Cultura vol regular l'ensenyament de Preescolar (tal com la Llei de qualitat denomina l'etapa de 0 a tres anys). Avui finalitza el període per presentar les aportacions oportunes per part de les institucions i organismes implicats en l'ensenyament dels menuts. Per aquest motiu, la Plataforma volgué manifestar la seva sorpresa per la redacció d'aquest esborrany quan s'ha ajornat l'entrada en vigor de determinats punts de la LOCE que els afecta. El punt que ha despertat més reticències entre aquesta plataforma formada per docents és que es deslliguin les etapes de Preescolar i Educació Infantil, ja que creuen important que es consideri una única etapa: l'Educació Infantil de 0 a 6 anys, amb un currículum unificat i progressiu.

La Plataforma tampoc no considera lògic la diferència de nomenclatura dels centres públics i privats, «si no és que compleixen funcions diferents», precisà la presidenta d'aquest col·lectiu, Lluïsa Urtasun. I és que segons l'esborrany en què treballa la Conselleria, els centres de titularitat privada es diran «Centres d'Educació Preescolar», mentre que els públics es diran «Escoles d'Educació Preescolar».

Urtasun també va expressar el desacord del col·lectiu que representa «la manca de compromís quant a ràtios, espais adients, el nombre de personal que atén cada grup que es desprèn del decret», ja que segons la Plataforma, «es deixa obert segons convengui».

Urtasun es lamenta que un tema de «tanta importància» es tracti «de manera unilateral dependent del color polític que està en el poder». La presidenta de la plataforma manifestà que «pensam que ha de ser fruit del consens polític, social i professional de l'educació, amb garanties per crear una estructura sòlida», afegí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris