nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

1.600 quilos de raïm es tornen most en el tradicional concurs de trepitjar

Varen participar 60 parelles a un certamen que va tenir més de mil espectadors

E.BALLESTERO.Binissalem.
Abillats amb la vestimenta tradicional i amb els peus descalços, un centenar de joves binissalemers van participar ahir en el concurs de trepitjar raïm, referent ja obligat en les festes des Vermar i prova d'això és el gran reclam que suposa l'esdeveniment que congrega a la plaça un centenar de concursants i més de mil espectadors. Les regles estan perfectament estipulades. Les parelles disposen d'un temps exacte de quatre minuts (els petits) i tres minuts (els adults) per trepitjar dos sacs de raïm fins a treure'n la major quantitat de most possible. Han de trepitjar el raïm a la manera tradicional, sense desembossar el cup amb les mans, valent-se d'una vara, en parelles i agafats en tot moment per les espatles.

Així, en això de trepitjar raïm no tot hi val i quan la competitivitat estreny el procés es converteix en tot un espectacle. El rècord del concurs va quedar establert en 16 litres de most per als adults en la tercera edició del concurs i no va poder ser superat en aquesta sisena edició.

Els concursants van acabar ahir en tot just dues hores amb 1.600 quilos de raïm recollits a les vinyes de la comarca.

El most obtingut en l'esdeveniment servirà per elaborar el vi que es regalarà en la pròxima edició si no resulta avinagrat.

La principal novetat d'enguany va ser la presència d'un atleta olímpic, recentment arribat de Grècia, Pepus Suredakis, que va portar la flama que el déu del vi Dionís va utilitzar per donar el «sus» de sortida. I és que cada any els organitzadors tracten d'innovar dins la tradició.

Si el darrer any el nou vengut va ser Dionís enguany li va tocar a Pepus, que va ser rebut amb mamballetes.

Enguany en la infantil hi va haver un empat entre l'equip de Xisca Amer, Victoria Vidal, Patricia Herrera i Adela Villaronga, i amb l'equip de Ramon Nicolau, Antoni Pons, Biel Oliver i Carlos Fitor, amb 3,81 litres.

En la categoria d'adults del concurs va vèncer, amb 9,45 litres, l'equip de Juan José Villalonga, Toni Salas, Pep Amorós i Tomeu Rosselló.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris