lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Les herències de menys de 120.000 E no pagaran imposts


La Llei d'acompanyament dels pressuposts del Govern del pròxim exercici, que serà tramitada a partir del mes que ve al Parlament, inclourà una nova mesura per tal suprimir l'Impost de Successions i Donacions a Balears. A partir de 2005, el Govern perdonarà l'Impost de Successions a aquells béns que no superin els 120.000 euros (20 milions de pessetes) en cas d'herències que passin de pares a fills i entre els mateixos cònjuges. Totes les herències començaran a tributar a partir dels 120.000 euros. És a dir, una herència valorada en 300.000 euros tributarà per 180.000 euros, ja que els primers 120.000 euros queden exempts de pagar l'Impost de Successions, segons fonts de l'Executiu. Aquesta mesura pot beneficiar un important nombre de contribuents a partir de l'any que ve, que no hauran de pagar un impost que el PP ha qualificat d'«injust» i que l'Executiu que presideix Jaume Matas vol eliminar al 99% aquesta legislatura, igual que la resta de comunitats autònomes governades pel PP.

En els primers pressuposts del Govern de Matas ja es va acordar bonificar en un 99 per cent les herències a favor de descendents i adoptats menors de 21 anys, a més d'incrementar la reducció prevista en aquelles herències a favor de minusvàlids.

Quant als menors de 21 anys, el conseller d'Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, va assenyalar que no podia aprovar-se una reducció del 100 per cent per una qüestió tècnica i amb l'objectiu de no deixar buit de contingut el contingut de la llei estatal. Aquesta mesura aprovada l'any passat i que s'aplica des de gener podria haver beneficiat, segons els càlculs d'Hisenda, uns 200 ciutadans de Balears, encara que el nombre de subjectes passius era de 210.000 persones.

Tanmateix aquesta no serà l'única mesura fiscal que inclourà la Llei d'acompanyament dels pressuposts que aprovarà el Govern el pròxim mes d'octubre. L'Executiu també modificarà l'Impost de Transmissions Patrimonials.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, va anunciar la setmana passada que l'Impost de Transmissions baixaria del set al tres per cent per a joves, famílies nombroses i persones discapacitades en una mesura que s'aplicarà de manera progressiva.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris