nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El Govern gastarà 60.000 euros per saber com són els joves balears

Una enquesta i un estudi sociològic serviran per fer la nova llei de joventut

86044

La Conselleria de Presidència i Esports també vol conèixer com empren els joves el seu temps lliure.

El Govern balear es gastarà 60.000 euros per intentar conèixer com són els joves de les Illes, quines són les seves principals necessitats i quines són les seves inquietuds. La Conselleria de Presidència i Esports ha convocat un concurs públic per adjudicar la realització d'una macroenquesta i un estudi sociològic. Els resultats serviran per realitzar el pla Jove 2005-2008 i la futura llei de joventut, que el Govern vol tenir aprovada a finals de l'any vinent. Amb aquest estudi sociològic, el Govern vol conèixer quina és la realitat social dels joves i les seves condicions de vida. L'enquesta haurà de permetre saber quin perfil educatiu i formatiu tenen; quina és la seva situació de salut i els seus hàbits preventius; quin és el seu grau d'inserció al mercat laboral; o quins són els seus processos d'emancipació (a través de l'habitatge, l'ocupació o altres). L'estudi també servirà per fer un perfil dels seus hàbits quotidians, la seva vida associativa, l'ús del temps lliure, l'ús de la llengua o els valors, creences i opinions que tenen.

El director general de Joventut, Juan Manuel Gómez, va recordar que el darrer estudi sociològic de què disposa l'Executiu és de l'any 1997. Amb la iniciativa es volen actualitzar les conclusions i veure com han afectat en aquest sector noves problemàtiques, com també l'important augment de la població, derivada de l'arribada d'immigrants. Gómez va avançar que, probablement, l'accés a l'habitatge o a un lloc de feina continuaran sent les principals preocupacions d'aquest col·lectiu.

L'enquesta es farà a joves d'entre 15 i 29 anys residents a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, a través d'entrevistes personals a domicili. Per a l'elaboració del qüestionari es crearan grups de discussió i entrevistes en profunditat per enfocar les preguntes. Els temes dels grups de discussió seran de caire social i tractaran de la salut, les relacions sexuals, les drogues, la formació i l'ocupació, els hàbits, l'oci i el temps lliure o la percepció de la immigració, entre altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris