nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

Joves del PSM defensen la unitat de la llengua en una carta a Moratinos

Li envien un llibre perquè conegui «la realitat lingüística del català»

Marta Prunés, Llorenç Carrió, Jaume Perelló i Àngela Cortés, de Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM, remeteren ahir una carta al ministre d'Afers Estrangers, Miguel Àngel Moratinos, en la qual reproven que el Govern sol·liciti l'oficialitat del català i el valencià a la Unió Europea com dues llengües diferents, «fomentant així el secessionisme de la llengua catalana».

Els joves del PSM també indiquen a Moratinos en la seva missiva que no fa falta crear cap comissió d'experts per aclarir la qüestió ja que, segons ells, l'interlocutor vàlid és l'Institut d'Estudis Catalans. I conviden el ministre a dirigir-se a la secció filològica de l'Institut en cas de tenir cap dubte.

Juntament amb la carta, enviaren a Moratinos el llibre de Joan Coromines El que s'ha de saber de la llengua catalana per si «les seves paraules fossin fruit del desconeixement de la realitat lingüística catalana i no d'un nou atac a la llengua o un nou parany per entorpir el reconeixement oficial de la llengua catalana».

D'altre costat, en la carta també recorden al ministre Moratinos que el català és la novena llengua més parlada en nombre d'habitants de la UE, i la llengua oficial amb més nombre de parlants de l'espai comunitari. Per això, insisteixen en l'«antiga i justa» aspiració a l'oficialitat del català a la Unió Europea.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris