algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

L'Aula Hospitalària rep cada any uns 200 estudiants a Son Dureta

Aquest espai pretén continuar el procés educatiu dels menuts

La tornada a l'escola no sempre és un moment feliç per als infants, però és un dret del qual tots ells han de gaudir, fins i tot quan estan malalts. Precisament per garantir que els més menuts puguin continuar la seva formació amb normalitat mentre estan ingressats a l'hospital, les conselleries de Salut i Consum i d'Educació i Cultura posen a la disposició dels nins internats un espai on poder prosseguir la seva formació.

L'Aula Hospitalària de Son Dureta obrí les seves portes ara ja fa deu cursos, a través d'un conveni signat entre el Ministeri de Salut i el d'Educació abans que es transferissin les competències i amb un gran propòsit: continuar amb normalitat el procés educatiu dels infants i joves i afavorir-ne la socialització.

Prop de 200 infants i joves passen anualment per aquesta sala. Maria Antònia Pascual fa classes a l'Aula Hospitalària des del dia que obrí; des de fa set anys, Joana Vanrell també imparteix classes en aquesta escola de l'hospital.

L'atenció individualitzada és la seva gran arma, acompanyada sovint, com explica Vanrell, «d'una miqueta de psicologia». Les necessitats dels infants i joves són ben diverses. Des dels petits de tres anys als més grans de Batxillerat, cada un té unes necessitats educatives específiques, però a més és imprescindible que les docents tinguin l'habilitat de percebre l'estat d'ànim i també físic del menut.

Matemàtiques, anglès, ciències socials o coneixement del medi fan passar les hores, igual que qualsevol altra escola. I és que una de les tasques més importants que han de dur a terme aquestes professionals és adaptar-se als programes educatius de cada centre per garantir que l'alumne es pugui reincorporar a l'escola després de l'hospitalització. A través de contactes amb els tutors de les escoles d'origen, van establint un programa de feina.

A més d'ajudar els infants a mantenir els hàbits d'estudi adquirits, «almanco a no perdre'ls tots», explica Pascual, es tracta de proporcionar als alumnes «un espai normalitzador» on també puguin crear lligams amb els seus companys de classe.

L'Aula Hospitalària de Son Dureta està oberta durant unes hores per atendre els alumnes als quals les seves malalties els permeten desplaçar-se de les seves cambres; però aquells que no poden sortir, com ara els infants que s'han cremat o tenen traumatismes que els impedeixen moure's, reben l'atenció de les mestres a les seves pròpies habitacions.

L'acollida dels pares, expliquen les mestres, és sempre molt positiva i, segons elles mateixes reconeixen, «és una feina fins i tot més agraïda que la d'altres escoles».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris