nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

L'Ajuntament aprova en ple la reforma de les tarifes dels aparcaments soterrats

La primera hora costarà 0,80 cèntims, més 0,10 cèntims per fracció de 15 minuts

70320

Els aparcaments soterrats cobraran per fraccions les tarifes d'estacionament.

El passat ple celebrat a l'Ajuntament de Manacor aprovà gràcies als vots de l'equip de govern, PP i AIPC, una sensible pujada de les tarifes dels aparcaments soterrats de les places de Jordi Caldentey i de Sant Jaume, a més d'introduir el pagament per fracció com a novetat.

El nou tarifatge preveu el cobrament de 0,80 cèntims d'euro la primera hora completa, amb un augment de 0,10 cèntims en fraccions de 15 minuts. Així, fins a les quatre hores d'estacionament als aparcaments soterrats de Manacor costarà 2 euros. Les antigues tarifes no es veuen superades amb escreix amb les aprovades pel ple, però la inclusió del pagament per fracció encetà la polèmica entre el líder de l'oposició, Miquel Riera (ALM-UM), i el batle, Antoni Pastor (PP).

Miquel Riera criticà no tant la sensible alça de tarifes, sinó el nou cobrament per fraccions de 15 minuts, que segons Riera «dubt que sigui legal». El cap de l'oposició afirmà que «la jurisprudència ja es decidí en una ocasió en què denegà el cobrament per fraccions en aparcaments soterrats».

El delegat de Serveis Generals, Antoni Frau, digué que «aquesta no és una pujada de tarifes, sinó més aviat una reforma que va ser consensuada per la junta general de l'empresa municipal de serveis de Manacor, amb el vistiplau de tots els seus consellers, que també representen els partits d'ALM-UM, PSOE i PSM a l'esmentada junta».

D'altra banda, Antoni Frau informà de la intenció de l'Ajuntament de Manacor de posar en marxa de manera imminent la venda d'abonaments mensuals per als aparcaments de les places de Jordi Caldentey i de Sant Jaume per valor de 50 euros.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins la necessitat que té la Sala per potenciar els aparcaments soterrats de la ciutat de Manacor i així dessaturar les places d'aparcament d'ORA del centre. Així, des de l'Ajuntament ben aviat s'impulsarà un pla perquè tots els visitants a la zona comercial optin pels aparcaments soterrats i no per la zona d'ORA. Es distribuiran abonaments per als comerços amb descomptes per tal de potenciar els aparcaments per la seva proximitat amb el centre de Manacor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris