cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

«Estic segura que si no arrib a cridar el lladre m'hauria matat a punyalades»

La veïna de 78 anys de Sóller Maria Marroig fou agredida per un home mentre dormia

82032

Maria Marroig, que sofrí dues punyalades, mostra per on s'enfilà el lladre.

J.J./G.P. Palma.
Als seus 78 anys Maria Marroig ha viscut una experiència traumàtica: el passat dimecres de matinada un lladre es colà a la seva casa del Port de Sóller i, en ser sorprès, l'apunyalà dues vegades al coll i la mà. Ahir la dona, encara amb punts de sutura a les ferides, relatà com havia passat tot, es mostrà segura d'una idea: «Aquest home m'hauria matat, però vaig començar a cridar i es va espantar». L'agressor, M.E.G., de 35 anys, ha ingressat ja en presó.

L'habitatge de Maria, que és vídua i viu sola, està ubicat molt a prop de l'Hotel Rocamar, de camí a la platja d'en Repic. Aquella nit obrí les finestres de la seva habitació, al primer pis de la casa, perquè la calor era aclaparadora.

A l'exterior M.E.G., un alemany que comptava amb antecedents policíacs, rondava cercant la manera d'accedir a l'immoble. Reparà en la finestra oberta, que quedava a certa altura, i traslladà fins i allà una taula que va trobar en una propietat veïna. Després s'enfilà i es colà a la casa, sense saber que en aquesta mateixa habitació dormia Maria Marroig.

«Jo no em vaig assabentar de res fins que va voler sortir una altra vegada. Es veu que aquest home baixà a l'entrada i escorcollà molts calaixos. S'emportà uns 15 euros i del rebost va agafar una ensaïmada, una coca i sis danones. Quan tornà a pujar em va fregar i jo em vaig despertar», recorda.

L'ensurt de la dona fóu majúscul. D'improvís, encara endormiscada, es trobà amb un estrany al seu dormitori. Amb prou feines podia escrutar la seva figura, perquè estava entre ombres, però un dolor intens en una de les seves mans l'alarmà encara més. «Em clavà un ganivet a la mà esquerra i després em va intentar posar un drap a la boca. Jo vaig començar a cridar i vaig demanar ajuda al meu veí, i això fou precisament el que em salvà», opina Maria. La dona cridà: «Toni, Toni!», que és el nom del seu veí, i el lladre hagué de creure que era un familiar que dormia també a la casa, per la qual cosa es precipità ràpidament per la finestra des de la qual havia entrat.

Abans, tanmateix, l'apunyalà novament, aquesta vegada a l'alçada del coll. «No em vaig adonar, però em vaig trobar el llit ple de sang. No sabia què fer, va ser tot tan ràpid... Després vingueren els meus veïns i em van ajudar», explica.

Al centre mèdic de la localitat examinaren les dues ferides i comprovaren que, afortunadament, no tenien excessiva gravetat. Al tall de la mà esquerra li aplicaren sis punts de sutura i al del coll tres. Mentrestant, la Policia Local muntà un dispositiu i aconseguí detenir el sospitós, que havia fuit fins a Sóller. Dos dies després va ser traslladat al jutjat i el magistrat ordenà el seu ingrés en presó.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris