cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Costes desmantellarà el pantalà surant del mollet de s'Oberta

El Govern mostra el seu rebuig a la decisió del Ministeri de Medi Ambient

ELENA DÀVILA.Muro.
Demarcació de Costes de Balears, dependent del Ministeri de Medi Ambient, procedirà pròximament a la clausura, demolició i retirada del pantalà surant del mollet de s'Oberta situat en el terme municipal de Muro. Segons ha confirmat el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, Costes va enviar ahir una resolució a la Conselleria en la qual ordena la retirada de les embarcacions situades en el mollet de s'Oberta, a les quals concedeix un termini de deu dies perquè els propietaris retirin les embarcacions.

Des de Costes al·leguen que l'estat ruïnós en el qual es troba l'estructura surant i el perill que això suposa per a la seguretat de la navegació, requereix una actuació urgent per l aqual cosa procedirà en breu a la clausura, demolició i retirada del pantalà, amb la finalitat de garantir la integritat de la zona. En aquest sentit,Font ha mostrat el total rebuig del Govern a aquesta decisió, i assegura «que encara que estam d'acord que aquesta zona necessita una millora, vam considerar que no és necessari desmantellar-lo ni tampoc ordenar la retirada de les embarcacions».

Des de Medi Ambient proposen a Costes que realitzi un pla de treball «per condicionar el pantalà i deixar-lo en condicions». Des del Govern ofereixen al Ministeri la «nostra total col·laboració per gestionar aquest espai», assegura Font. «Des del Govern balear», afegeix el conseller, «vam considerar que el manteniment de la zona és una part fonamental de la gestió».

El conseller assegura que la decisió de desmantellar el pantalà respon «a un caprici de l'Administració Central». Des que el 2001 Costes procedís a realitzar unes obres de millora en el mollet, per l'estat que havia quedat com a conseqüència del temporal, la polèmica no ha deixat de girar entorn d'aquest espai. Des de 2001 la gestió del moll ha estat a càrrec de l'Ajuntament de Muro que ha vingut cobrant un cànon als propietaris de les barques pel seu ús.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris