nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El batle demana el mateix tracte que a Valldemossa per als afectats pel calabruix

Recorda que el Govern també va prometre en el 2003 unes ajudes que després va negar

66660

Rosa Estaràs i José María Rodríguez també visitaren Consell el setembre de 2003.

«Estarem vigilants per veure quin tracte es dóna als afectats de Valldemossa respecte al que reberen els de Consell, perquè no vull creure que per aquest Govern hi ha ciutadans de primera i segona categoria». El batle de Consell, Antoni Amengual, expressà ahir haver-se quedat «esglaiat», després de conèixer pels mitjans de comunicació que membres del Govern s'han compromès a obrir una línia d'ajudes pels veïns afectats pel cap de fibló registrat a Valldemossa dimecres passat, i que provocà greus danys materials.

Amengual recordà ahir que després del temporal de calabruix que patí Consell la matinada del 2 de setembre de 2003, en el qual resultaren afectats 637 habitatges i 338 vehicles particulars, «els mateixos membres del Govern que visitaren Valldemossa (la vicepresidenta Rosa Estaràs i el conseller José María Rodríguez), vengueren fins al nostre municipi i feren les mateixes promeses d'ajudar als particulars afectats».

A pesar d'això, a principis d'enguany la Conselleria d'Interior comunicà a l'Ajuntament de Consell, governat per un pacte entre IdeCU, PSM, PSOE i UM, que no donaria cap tipus d'ajudes als particulars afectats «per no considerar-se danys catastròfics» i es limità a oferir una ajuda total de 60.000 euros per fer front a despeses exclusivament municipals.

A més d'això, des del Govern es negà aleshores haver realitzat les promeses d'ajudes a particulars, encara que aquestes també havien estat recollides pels mitjans de comunicació. «Encara que no conec amb profunditat els danys soferts a Valldemossa, tampoc crec que es considerin catastròfics, perquè a nosaltres ens digueren que havien d'estar afectats el 30% dels serveis públics per poder fer-se així», acabà dient el batle.

Durant mesos els veïns de Consell que havien patit danys a causa del gran temporal de calabruix varen elaborar, amb l'ajuda de l'Ajuntament i d'un tècnic del Govern, un extens dossier sobre la valoració dels danys causats. Així, en aquest dossier es dictaminà que els danys arribaven a un total d'1 milió d'euros, però finalment el Govern es limità a oferir una ajuda de 60.000 euros per a danys municipals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris