nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

L'oposició rebutja l'hospital a Son Espases i denuncia l'«especulació»

El GOB manté que la reforma de Son Dureta és més respectuosa

Tota l'oposició va coincidir ahir a rebutjar el projecte de construcció del nou hospital de referència a Son Espases i van acusar el Govern i l'Ajuntament de Palma de refusar la reforma de Son Dureta per «interessos urbanístics». PSOE, PSM i Esquerra Unida-Els Verds defensaren el projecte anterior perquè costaria la meitat i seria operatiu molt abans. Els ecologistes del GOB afegiren, a més, que la reforma de Son Dureta també seria més respectuosa amb l'entorn.

Si el portaveu socialista de Sanitat, Vicenç Thomàs, apuntà que «el Govern posa l'especulació urbanística per sobre del que és millor per als ciutadans», la diputada del PSM, Joana Lluïsa Mascaró, també va sospitar que el nou emplaçament de l'hospital pugui servir d'excusa a l'«especulació urbanística» o per fer noves carreteres.

Els grups de l'oposició coincidiren amb el GOB a l'hora de denunciar l'impacte ambiental i patrimonial del nou hospital perquè s'urbanitzaran 200.000 metres quadrats de sòl rústic, es «destrossarà» l'entorn patrimonial de La Real i el càracter de nucli rural del barri del Secar. Pel GOB, «el projecte d'hospital més respectuós és la reforma de l'actual Son Dureta», perquè «aprofita uns terrenys ja edificats, uns edificis existents i una localització coneguda i integrada».

La diputada nacionalista, Joana Lluïsa Mascaró, va negar que aquest sigui el «millor hospital» i va apuntar que el projecte de Son Dureta era «molt millor, igual de modern i amb els serveis i la qualitat necessària». A més, va recordar que ara ja es podrien haver començat les obres, s'inauguraria molt abans i a un cost molt més baix.

Segons Esquerra Unida, la reforma de Son Dureta costaria 131 milions i es completaria el 2008; mentre que el nou hospital de Son Espases en costarà 268 -més del doble- i estarà llest el 2011. «Al PP li hauria de caure la cara de vergonya de promoure una idea que retarda tres anys gaudir d'un hospital en condicions, que costa 137 milions d'euros més i que suposa per a Palma una destrossa urbanística i patrimonial molt important».

La nacionalista Mascaró va veure un intent de «privatitzar» la sanitat i va criticar que, respecte del projecte de Son Dureta, «es perden places». Els diputats d'EU-EV, Miquel Rosselló i Margalida Rosselló, van afegir que mentre que en els darrers 10 anys la població ha augmentat un 30%, els llits públics es mantenen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris