nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

L'economia balear creixerà un 2% el 2005, segons les previsions del Govern

Flaquer assegura que «la confiança que genera l'Executiu» ha facilitat la recuperació

74346

En el marc d'un model liberal, la bonança de l'economia està íntimament lligada al sector de la construcció.

El creixement del Producte Interior Brut (PIB) de Balears se situarà el 2005 entre l'1,9 i el 2 per cent. Aquesta és la previsió que fa el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis d'Ayreflor. Segons va comentar el portaveu de l'Executiu, Joan Flaquer, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, aquest increment del PIB suposa la confirmació de la remuntada de l'economia balear. El mateix Flaquer informà que el PIB mitjà de l'Estat creixeria un 3 per cent i, per tant, deixaria el diferencial amb les Illes a només un punt. El portaveu del Consolat recordà que el 2004 la diferència havia estat d'1,4 punts, el 2003 d'1,6 i el 2002 d'1,1 punts.

«Ens acostam progressivament als nivells de creixement de l'Estat espanyol, fet que demostra que s'està invertint la tendència regressiva dels darrers exercicis. El nostre objectiu és situar-nos a les xifres dels anys 90, quan la nostra economia presentava un diferencial positiu», manifestà Flaquer. Pel que fa a les causes de l'esmentada «remuntada», el portaveu es referí a «la confiança i la seguretat» que transmet el Govern de Jaume Matas als agents econòmics de les Illes.

D'altra banda, Flaquer anuncià que la previsió d'ingressos que es reflectirà en els pròxims pressuposts de la CAIB puja a 2.100 milions d'euros, als quals s'hauran d'afegir les partides que provenguin del Conveni de Carreteres subscrit amb el Ministeri de Foment. Si es confirmassin aquestes xifres, els comptes del Govern balear per a l'any que ve, pel que fa al capítol d'ingressos, implicarien almenys un 13 per cent d'increment respecte del 2004. De tota manera, el Govern confia a afrontar el pròxim exercici disposant d'una millora del finançament de Madrid, sobretot per fer front a les necessitats en edudació i sanitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris