nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

El Govern perdrà 30 milions d'euros en rebaixar l'impost de transmissions

El comprador d'un pis de segona mà es podrà estalviar fins a 7.200 euros

El Govern balear deixarà d'ingressar aproximadament 30 milions d'euros a l'any amb la rebaixa de l'impost de transmissions patrimonials, del 7% al 3%, a partir de l'1 de gener de 2005. La mesura que, segons anuncià ahir la consellera d'Obres Públiques i Habitatge, Mabel Cabrer, és «pionera» a l'Estat beneficiarà unes 5.000 famílies de les Illes que s'estalviaran una mitjana de 6.000 euros en adquirir un habitatge de segona mà.

La rebaixa del 7% al 3% de l'impost de transmissions patrimonials afectarà a aquells menors de 36 anys, famílies nombroses, discapacitats i altres col·lectius que, amb uns ingressos anuals d'entre 18.000 i 27.000 euros, comprin un habitatge de menys de 120 metres quadrats que costi menys de 180.000 euros.

Tot i que la mesura entrarà en vigor l'1 de gener, a partir de l'any que ve encara s'haurà de pagar un 6% de l'impost i el Govern anirà retornant un 1% anual fins arribar al 3% anunciat. Si fins ara aquells que compraven un pis escripturat en 180.000 euros havien de pagar per aquest impost 12.621 euros, amb la rebaixa només n'hauran de pagar 5.409 i se n'estalviaran 7.212. Cabrer va destacar la importància d'una actuació «pionera» que afecta un dels tributs que més pesa sobre el cost de l'habitatge i que més ingressos genera. L'any passat el Govern va recaptar a través d'aquest impost 271 milions d'euros.

La responsable autonòmica va aprofitar ahir per reclamar al Govern central que prengui exemple i també davalli l'IVA que pesa sobre els habitatges nous. Cabrer va recordar que el president Rodríguez Zapatero es va comprometre a introduir mesures concretes per a les Balears en el Pla de l'Habitatge estatal i es mostrà confiada en què les properes reunions previstes amb la ministra de l'Habitatge puguin servir per concretar aquest compromís del president.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris