nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Flaquer es defensa del cas Rasputín amb disculpes i mostrant factures del Pacte

Acusa l'oposició de difamar i diu que no recorda com arribà a l'hotel la nit dels fets

Tal com estava previst, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, no revelà ahir el nom de les persones que acompanyaren l'exgerent d'Ibatur, Juan Carlos Alía, al club eròtic Rasputín, perquè, segons afirmà, «ni ho sé ni m'importa». Tampoc aclarí si va tornar a l'hotel de Moscou amb el president Matas. Assegura que no ho recorda.

Davant la frustació dels grups de l'oposició, que exigien respostes a les «grans incògnites» de l'afer, el portaveu del Govern va aprofitar la seva compareixença en comissió parlamentària per complir tres objectius: demanar disculpes per «l'error» d'Alía en facturar les entrades del prostíbul als comptes públics; defensar l'actitud dels membres de l'Executiu autonòmic durant el viatge oficial - recordant que els objectius eren assistir al partit entre Spartak i Mallorca i promocionar turísticament les Illes-; i contrarestar les crítiques de l'esquerra acusant-la d'escampar difamacions i esgrimint factures presentades per l'anterior conseller de Turisme, Celestí Alomar.

Segons Flaquer les despeses del Pacte de Progrés en qüestions de protocol i representació superaven amb escreix les derivades de la visita a terres russes, que pujaren a 17.676 euros, 1.787 dels quals correspongueren a «extres» de l'hotel. L'actual titular de Turisme comparà, per exemple, els més de 6.000 euros per persona que gastà l'equip d'Alomar en un viatge promocional - aprofitant un partit del Reial Mallorca - amb els 2.946 euros per cap que es facturaren a la tornada de Moscou.

Entre els «excessos» comesos pel Pacte figuren tiquets de restaurants, lloguer de cotxes a Anglaterra i Alemània i contractacions de guies i intèrprets. El representant del Consolat no es va aturar en aquesta comparació i també mostrà una factura que suposadament Alomar va carregar a les arques públiques, i que es referia a una revisió tècnica del vehicle privat de l'exconseller. Alomar assegurà que havia reintegrat de la seva butxaca els 134 euros que costà el servei.

Un dels noms més esmentats durant el debat en comissió va ser el del president de la Federació russa de Golf, Konstantin Kozhernikov, qui va convidar a sopar la delegació balear i el batle de Calvià, Carlos Delgado, la mateixa nit de la bauxa. Flaquer descartà que Kozhernikov tingués interessos urbanístics a Mallorca i reptà l'oposició a demostrar el contrari.

El diputat socialista Antoni Diéguez, a qui Flaquer va acusar d'estar instal·lat a la calúmnia, lamentà el tarannà «xulesc i insultant» del conseller durant la comissió i afirmà que encara es mantenen tots els dubtes essencials de l'afer Rasputín, és a dir, els noms dels implicats, el paper de l'esmentat Kozhernikov i els conceptes als quals s'assignaren els «extres» de l'hotel.

Però el punt més «calent» de la sessió es produí quan el portaveu del PSM, Pere Sampol, censurà l'actitud de Flaquer sentenciant que «s'han anat de putes amb els doblers del poble i a més ens renyen». Malgrat la petició del conseller, el diputat nacionalista es negà a retirar les seves paraules.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris