cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Cort estudia que els imposts es paguin de setembre a novembre

Els canvis en l'IAE poden modificar els ingressos prevists


El tinent de batlessa d'Hisenda i Funció Pública de Cort, el popular Pedro Àlvarez, donà a conèixer ahir que el seu departament està estudiant la possibilitat que a partir del pròxim any el pagament voluntari dels principals imposts municipals pugui realitzar-se en el mateix període de temps, en concret, entre el 15 de setembre i el 15 de novembre.

De moment, es paguen en l'esmentat període l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) i l'Impost de Guals Permanents. L'Impost de Tracció Mecànica anomenat popularment de «circulació» es paga entre l'1 de març i el 30 d'abril, i passaria a cobrar-se també a la tardor. Àlvarez indicà que una vegada valorats els pros i els contres d'aquest possible canvi, el Consistori prendrà la decisió final.

El tinent de batlessa també va anunciar la quantitat que espera ingressar Cort aquest any per l'IBI, l'IAE i l'Impost de Guals. En el primer cas, s'emetran 253.197 rebuts, per un import total de 57,1 milions d'euros, sent la quota mitjana de 225,71 euros, fet que representa un increment de l'1,89 per cent respecte a l'any passat. Quant a l'IAE, s'emetran 5.232 rebuts, per un import de 9,5 milions d'euros, sent la quota mitjana de 1.821,86 euros, cosa que representa un descens del 7,30 per cent respecte a 2003.

Reforma
Àlvarez va recordar que des de 2003 els ingressos que rep Cort per l'IAE han de ser compensats per l'Estat, ja que amb la reforma introduïda per l'anterior Govern van quedar excloses de l'obligació de pagar l'esmentat impost un 92 per cent de les empreses.

«Els ciutadans han sortit guanyant amb aquest canvi, si bé encara està per veure què suposarà per als ajuntaments», va assenyalar, i va reconèixer que el 2003 Cort podria haver deixat d'ingressar poc més d'un milió d'euros per l'esmentat motiu, encara que va assenyalar que en anys successius podria canviar aquesta situació, a causa que la manera de calcular la compensació estatal canviarà a partir d'aquest any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris