nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El Parlament exigeix a Madrid que augmenti les inversions en Justícia

Reclama dotació econòmica per impulsar la normalització lingüística

El Parlament balear va aprovar ahir, per unanimitat, una proposició no de llei que reclama al Govern de l'Estat un increment de la despesa dels mitjans personals i materials dels jutjats a les Illes «mitjançant una dotació econòmica específica als Pressuposts Generals de l'Estat per a l'any 2005». La proposició, presentada pel PSM, insta els governs autonòmic i central a continuar negiociant la transferència de la gestió de l'Administració de Justícia i demana dotació per impulsar la normalització lingüística en aquest camp.

En el debat celebrat ahir en Comissió, els populars van introduir esmenes a la proposició per tal de reclamar a Madrid dotació pressupostària que garanteixi «una millora sustancial en el funcionament dels òrgans jurisdiccionals de les Illes Balears». Les esmenes també insten a resoldre els «dèficits estructurals i funcionals de l'Administració de Justícia a les Illes» en la negociació del traspàs d'aquesta competència. El PP fins i tot va presentar un llistat d'actuacions que s'haurien de preveure en el traspàs, com una programació d'inversions per a la creació de noves infraestructures judicials, millorar les actuals o ampliar la plantilla, entre altres.

El diputat del PSM Eduard Riudavets va acceptar les esmenes del PP i va ampliar la moció reclamant dotació econòmica per impulsar la normalització lingüística en aquesta Administració. El nacionalista coincidí amb la resta de portaveus en denunciar les deficiències de l'Administració de Justícia a les Illes i en demanar que la transferència d'aquesta competència arribi ben dotada per poder garantir una major eficiència en la gestió.

El popular Miquel Jerez considerà prioritari que es resolguin les deficiències del servei actual que, segons el portaveu d'Esquerra Unida-Els Verds Miquel Rosselló, és «tercermundista» a les Illes menors. Tot i donar suport a la proposició, el socialista Antoni Diéguez considerà «utòpic» que es demani una dotació quan els Pressuposts de l'Estat per a 2005 estan a punt de tancar-se i advertí que els «problemes més greus» de la Justícia no es resoldran amb la transferència d'aquesta competència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris