cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

UGT i CCOO trenquen amb Treball i rebutgen el pressupost del SOIB

La ruptura del consens i el diàleg és un fet en el si de l'organisme

UGT i CCOO donen per trencades les negociacions amb el conseller de Treball, Cristòfol Huguet, per a l'aprovació de l'avantprojecte de pressupost del Servei Balear d'Ocupació -SOIB- per al 2005. De fet, ja han anunciat el seu rebuig als comptes laborals del Govern i la negativa a donar-los suport.

D'aquesta manera, la ruptura del diàleg i el consens entre els agents socials i el Govern en el si de l'organisme autònom és un fet, després que les centrals de treballadors forçassin el passat dia 6 de setembre la retirada dels comptes del SOIB per manca de criteris i objectius. Uns 46 milions d'euros que són el bessó de les polítiques actives d'ocupació.

UGT va fer arribar la setmana passada al director del SOIB, José Antonio Berastain, una proposta per a la reforma del SOIB que garanteixi l'«eficàcia i la credibilitat» del servei. Per pal·liar els resultats «caòtics i desoladors», el sindicat proposava definir el paper de l'organisme autònom, a més de reorganitzar i ampliar l'oferta de serveis i els seus recursos. La resposta de Berastain es limità a admetre les mancances del servei i a oferir un model de gestió compartit.

Si bé és cert que la Conselleria de Treball no necessita del suport dels sindicats per a l'aprovació dels comptes del SOIB que, juntament amb els del departament autonòmic, s'aproven al Parlament; allò més important és que per primera vegada els pressuposts del Servei Balear d'Ocupació arribarien «coixos» a la Cambra balear.

Avui, i sota la presidència del conseller Huguet, es tornarà reunir el Consell General del SOIB per sotmetre a consideració de les patronals i els sindicats el pla d'actuacions del 2005 i el pressupost de l'organisme autònom per al pròxim exercici. Ambdós temes tenen assegurat el rebuig tant d'UGT com de CCOO.

A tot això, convé afegir-hi les tensions produïdes per la redistribució de poders dins la Conselleria de Treball. Una reestructuració que, segons els sindicats, atorga al conseller el control absolut del SOIB i resta autonomia a l'organisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris