lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El CIM lleva les ajudes a Unió de Pagesos després d'anys de suport

Aquesta mesura afecta la campanya nadalenca de productes

El Consell de Mallorca ha retirat el 2004 les subvencions que tradicionalment atorgava a Unió de Pagesos durant anys de col·laboració entre la institució insular i l'organització agrària.

Concretament, el Consell ha anunciat a Unió de Pagesos que aquest any ja no concedirà els 26.000 euros anuals per al manteniment de l'oficina d'informació europea habilitada per l'organització agrària (en funcionament des de fa deu anys i connectada a una xarxa d'oficines similars en tots els països comunitaris) i tampoc li lliurarà els 30.000 euros anuals per a la tradicional campanya nadalenca de promoció de productes mallorquins.

En aquest últim cas, la subvenció no desapareix del tot, però queda reduïda al 5 per cent, 1.500 euros. La campanya nadalenca del Consell i Unió de Pagesos es realitzava des de fa vuit anys.

El secretari general de l'organització agrària, Pere Calafat, ha declarat que «el Consell ha trencat una tradició de col·laboració, deixant d'apostar per l'agricultura productiva per afavorir el trot».

Quant als serveis fins ara subvencionats, Calafat assegura que «mantindrem l'oficina d'informació europea, encara que funcionarà moltes hores menys, i també continuarem amb la campanya nadalenca però, evidentment, quedarà reduïda a la mínima expressió».

Pere Calafat va explicar que «tenim una reunió pendent amb el director insular de Relacions Institucionals, Josep Lliteres, però ja sabem que les subvencions que rebíem, crèiem que plenament justificades, desapareixeran».

D'altre costat, la nova Associació Agrícola, Ramadera i Pesquera Fora Vila, amb uns seixanta associats, es va presentar ahir amb els objectius, entre altres, de «defensar, preservar i divulgar el medi rural, i promocionar els nostres productes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris