nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El Govern incrementa a un milió d'euros les ajudes per als municipis de la Serra

El pobles amb menys de 500 habitants rebran una subvenció addicional de 60.000 euros

El Govern de les Illes Balears ha incrementat a un milió d'euros els ajuts destinats als municipis de la serra de Tramuntana.

Aquest any, la gestió de la línia de subvencions ha passat de la Conselleria de Presidència a la d'Interior, i s'han introduït a la vegada modificacions en la convocatòria, encara que l'objectiu continua sent el mateix: pal·liar la falta de pressupost de les poblacions petites de la Serra que, per densitat demogràfica i característiques del territori municipal, no tenen possibilitats econòmiques per mantenir els serveis bàsics per a residents i visitants.

En concret, els municipis poden sol·licitar des del passat dissabte, quan es publicar el decret al BOIB, ajudes per a la creació i millora d'infraestructura, modernització de serveis municipals i informatització, adquisició de béns immobles i projectes mediambientals.

Per la seva banda, Joan Rotger, director general d'Interior, explicà a aquest diari que una de les novetats més importants d'aquesta convocatòria és l'ajuda addicional de 60.000 euros que es preveu per als municipis que no superin els 500 habitants en el padró de 2003 i que han de suportar l'afluència gran de turistes.

«Hi ha molts pobles que tenen resolts els serveis municipals per als residents, però no per a una afluència important de gent», indicà ahir el director general d'Interior.

Fins enguany, les subvencions per a aquests municipis era de 720.000 euros, quantitat que s'havia congelat als últims exercicis. Ara a partir del 2004, els pobles de la Serra podran repartir-se 1 milió d'euros sempre que compleixin una sèrie de requisits.

El Govern exigeix que no superin els 5.000 habitants, tenir una superfície protegida per la Llei d'Espais Naturals (LEN) que sigui superior al 20 per cent, a més de tenir un pressupost propi que no sigui major als 3.800.000 euros (abans se sol·licitava que no superàs 1.202.024 euros).

Els projectes han de presentar-se a Interior en un termini de 20 dies.

Amb la concessió el Govern «desitja contribuir a pal·liar la falta de dotació i de serveis que tenen els municipis a l'hora de satisfer les demandes derivades de la seva peculiar situació i en especial les despeses que origina el manteniment i arranjament d'aquestes instal·lacions i de les zones d'accés limítrofes», diu Interior.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris