cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

L'Ajuntament demana al Govern que compri la finca de Betlem

Ahir s'entregaren les claus de les cases a la promotora dels Canons

M.PUIGRÒS.Artà.
L'equip de govern de l'Ajuntament d'Artà (UM, PSOE i EU-EV) després d'entregar ahir les claus de la finca de Betlem, integrada dins la coneguda àrea dels Canons a la Colònia de Sant Pere, a la promotora Cala Veya S.A, propietària de l'esmentada finca, envià un missatge clar i urgent al Govern de les Illes: «que compri Betlem i mantengui així el seu ús públic».

Tal com explicaren els regidors del PSOE, Josep Silva, i el d'EU-EV, Julen Adrián, «l'any 2000 el Parlament per unanimitat aprovà desclassificar el que havia de ser la urbanització dels Canons. Així entenem que ara és el Govern qui ha de comprar Betlem perquè si de la seva decisió en el seu moment es desprèn la pèrdua d'aquesta zona creiem que el Parlament ho ha de reparar».

Cal recordar que la promotora Cala Veya S.A. mitjançant conveni urbanístic cedí la finca de Betlem l'any 1992 a canvi d'una urbanització a Es Canons. Un cop el Parlament va decidir protegir la zona l'empresa promotora hagué de renunciar a la urbanització, emperò ja havia cedit l'antic quarter i les cases de Betlem a l'Ajuntament d'Artà. Així, s'inicià un procés judicial que finalitzà ahir amb l'entrega oficial de les claus de la finca per part del batle d'Artà, Rafel Gili, a l'advocat de Cala Veya S.A., Miquel Ripoll.

L'entrega de les claus significa que a partir d'aquest moment el poble d'Artà no pot gaudir més de l'espai públic i lúdic que eren les cases de Betlem «que com a servei públic tenia un ús molt intens», assenyalà Julen Adrián.

Per la seva banda, l'advocat de la promotora assenyalà que pel moment l'empresa no té pensat fer-hi res», ja que els únics moviments que s'hi podrien realitzar són només de reformes sobre el ja edificat.

Així mateix l'advocat Ripoll apuntà que «Cala Veya S.A. sent que s'ha jugat amb ella perquè no va ni tan sols acabar les obres d'urbanització que inicià l'any 1994 perquè la pressió popular ho féu aturar».

Fins aleshores, l'Ajuntament d'Artà havia invertit 132.000 euros a les cases de Betlem per tal de reformar la teulada, les instal·lacions i també les finestres de l'antic quarter. Així, Betlem rebia anualment un gran nombre de persones i grups vinguts d'arreu de l'Illa per celebrar colònies o altres festes significatives. Ara, Artà haurà d'esperar la resposta del Govern sobre la qüestió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris