nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

El Govern preveu una residència per a 120 majors de la comarca

El 80% dels treballladors al centre geriatric seran de la localitat

A.B./M.P. Montuïri.
Montuïri comptarà amb una residència comarcal amb una capacitat per a 120 places. Aquesta es construirà en els terrenys adjunts al Polígon de Serveis que fan partió amb la carretera de Manacor. Ahir la consellera de Presidència, Rosa Puig i el batle de Montuïri, Gabriel Matas varen signar un conveni a través del qual es fa efectiva la cessió dels terrenys on s'ubicarà la futura residència. Un centre que està integrat dins el Pla de Construcció d'infraestructures de nova planta de la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes.

El cost aproximat de la Residència es de sis milions d'euros i el solar on s'ubicarà té 12.000 metres quadrats. Ahir es va conèixer que el plec de condicions es publicarà el 8 d'octubre i que s'adjudicarà a mitjans de gener de l'any pròxim.

Els veïns de la comarca podrien inaugurar aquest nou espai que comptarà amb unes modernes instal·lacions, en el mes de juny del 2006.

Des de l'Ajuntament, el batle, Gabriel Matas (PP) va manifestar la seva satisfacció perquè «els veïns puguin tenir al seu abast una residència d'aquestes característiques. A principis de legislatura això semblava molt lluny, però ara crec que podrà ser una realitat».

Des de la Conselleria de Presidència, Puig va assegurar que el 80% del personal que treballaria en el centre seria gent de Montuïri. Així mateix s'asseguren una nombre determinat de places per als veïns.

En aquesta Residència hi haurà places concertades i el Govern ajudarà a sufragar el preu de les places amb l'abonament residència.

Aquest és el cinquè conveni de cessió de terrenys que es firma després de Santanyí, Marratxí, Calvià i Capdepera.

En aquest Pla de Construcció de nova planta de caràcter sociosanitari i assistencial es contempla l'edificació d'una dotzena de centres geriàtrics per a assistits i dues residències per al tractament de les malalties d'alzheimer i parkinson. En els propers mesos està previst que es firmin els convenis amb altres pobles com Pollença, Inca o Sant Joan.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris