cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Danys importants en els cultius de la comarca del Pla de Mallorca

El calabruix arrasà camps sencers d'hortalisses, vinyes i ametllers

A.S./J.S. Manacor/Palma.
El temporal de vent i calabruix d'ahir arrasà bona part dels cultius del Pla de Mallorca, causant danys importants als municipis d'Algaida, Montuïri, Sant Joan, Vilafranca i Porreres, així com a Felanitx.

Aquests danys se centraren en l'hortalissa, vinyes i també ametllers. Alguns pagesos decidiren ahir mateix detenir la collita, ja que la donen per perduda. És el cas de la finca de Tomeu Lliteres, a Porreres, qui calculà danys irreversibles en 100.000 tomatigueres o també dels germans Figuera que han vist com tres quarterades amb 15.000 plantes de carabassó quedaven totalment arrasades. En determinats cultius de vinya de Porreres i Felanitx també es donen per perdut el raïm que encara no havien estat veremats.

Des de la cooperativa de Porreres comentaven que hi «ha molta preocupació pels efectes d'aquest temporal ja que són molts els pagesos que han perdut els seus cultius». A Vilafranca, també es podien veure els efectes devastadors del temporal. La finca de sa Franquesa, que compta amb una gran extensió dedicada al cultiu d'hortalisses també ha sofert danys de gran envergadura.

Efectes més generalitzats, no tan localitzats, s'han donat a l'ametlla, precisament en època de recollida i quan s'esperava una temporada de gran producció i bons preus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris