cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El Govern destina 20 milions per pal·liar el dèficit d'exportacions

La Conselleria de Comerç crea també un observatori de la indústria

La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia destinarà 20 milions d'euros en els pròxims quatre anys per pal·liar el dèficit de les exportacions de les Balears, les quals registraren una caiguda del 3% durant el primer trimestre de 2004. Així mateix, aquest departament autonòmic crearà un Observatori de la Indústria Balear per tal de seguir de prop el comportament d'un sector amb símptomes clars de recessió.

Amb aquestes dues actuacions, allò que es pretén és impulsar el procés d'internacionalització de les empreses illenques, amb especial esment cap a la millora dels resultats de les vendes exteriors de productes industrials -principalment, calçat i bijuteria- de la nostra comunitat.

El conseller de Comerç, Josep Juan Cardona, i el director general de Promoció Industrial, Kurt Viaene, presentaren ahir els objectius, les característiques i els continguts principals del programa Ibexport de promoció exterior i internacionalització de l'empresa balear. Un pla que rebrà al voltant de 20 milions d'euros per a la seva realització.

Cardona comentà que de gener a març el valor de les mercaderies exportades per empreses de les Illes assoliren els 196,9 milions d'euros, fet que suposà un descens del 3% respecte el mateix període de 2003. Quant als sectors més afectats, cal destacar que durant el primer trimestre bijuteria registrà una caiguda del 38%, una recessió en les vendes exteriors que no pogué pal·liar l'increment del 37% del sector sabater.

En aquest sentit, Cardona explicà que Ibexport «és un ambiciós pla amb el qual pretenem augmentar la promoció exterior, multiplicar les possibilitats d'èxit i oferir un suport més ampli». El pla inclou ajudes econòmiques de fins a 2,5 milions d'euros per a accions exportadores i de promoció. Quant a l'Observatori de la Indústria Balear, aquest consistirà en una base de dades amb accés telemàtic que oferirà informació sobre l'evolució del sector.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris