nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Les aules de Primària de la Part Forana, obertes de bell nou

Al col·legi públic de Maria de la Salut fins a darrera hora no han sabut si podria obrir les portes a temps

E.D./A.B./M.P/Comarques.
Els alumnes de Primària de la Part Forana s'incorporaren ahir al nou curs escolar. I ho feren amb normalitat i sense incidents, a excepció del col·legi Antoni Monjo de Maria de la Salut, on fins al darrer moment no han sabut si podrien obrir les portes de l'edifici de 1r, 2n, 3r i 4t de Primària a causa de l'execució d'obres.

Hores abans d'iniciar-se oficialment el curs escolar per als 106 alumnes d'Educació Primària de Maria, la brigada municipal, les dones de la neteja i els picapedrers que porten a terme les obres de reforma del centre educatiu, col·locaven les taules, cadires, ordinadors i altres estris en dues de les aules en un dels edificis, ja que el col·legi es divideix en tres.

Segons va explicar el director del col·legi, Magí Ferriol, «el material es trobava guardat en un magatzem al qual no es podria accedir a causa de les obres que s'estan realitzant».

Aquests estris, que pertanyen a dues aules de Primària, es trobaven guardats en aquesta sala des del mes d'abril de l'any passat, quan es van iniciar les obres de reforma de la teulada, l'escala de l'edifici i del pati. No obstant això, el que en principi semblava una senzilla reforma es va convertir en una obra de major envergadura en detectar els tècnics de la Conselleria que una de les parets no tenia fonaments.

Aquesta situació va obligar a traslladar les aules de 1r i 2n a l'edifici d'infantil situat en el carrer Escola dels Nins de Maria i les aules de 3r i 4t, a l'edifici de 5è i 6è de Primària, contigu al de les obres.

Ara i encara que els escolars han pogut accedir novament a les aules, hauran de conviure durant els primers mesos amb les obres que s'estan fent.

En el terme municipal de Manacor un total de 2.365 alumnes de Primària s'han incorporat als diferents centres. Tots estaven a punt. El que ha sofert una reforma més gran ha estat el de Simó Ballester, que s'ha pintat tot el centre i s'han posat rajoles noves a més d'habilitar una nova sala per a tutoria. Ahir la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Mercant, en va fer una valoració molt positiva. Així mateix es va posar sobre la taula la necessitat de tenir una nova escola de Primària. A Ariany els alumnes s'han traslladat a Ca Ses Monges mentre s'està reformant el col·legi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris