nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Prop de 1.000 estudiants de les Balears s'enfronten a la selectivitat

Els dirigents de la UIB destaquen la normalitat de tota la jornada

La normalitat va ser la tònica dominant de les proves d'accés a la universitat en la seva convocatòria de setembre, segons destacà el vicerector d'Estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Josep Antoni Mesquida.

A les nou del matí, un total de 921 alumnes de les Balears iniciaren els exàmens que els permetran l'accés als estudis superiors. D'aquests, 782 eren de Mallorca, 39 de Menorca i 100 d'Eivissa. En aquesta convocatòria, segons destacà Mesquida, no s'ha presentat cap estudiant a Formentera, ja que aprovaren tots en la convocatòria del mes de juny.

Les proves s'efectuaren de manera simultània al campus de la carretera de Valldemossa a Palma; a l'IES Josep Miquel Guàrdia de Menorca i a l'IES Santa Maria d'Eivissa. Les notes es faran públiques, segons especificà Mesquida, el dijous dia 23 a través de la pàgina web de la UIB, a través de telèfon mòbil o als mateixos centres on s'ha cursat el batxillerat.

Segons les vies d'accés, Mesquida destacà la notable presència de les Ciències Socials, que representen, amb 376 matriculats, el 40,56 per cent dels alumnes. No obstant això, el responsable universitari aclarí que tradicionalment «aquesta via acostuma a ser la majoritària».

En segon lloc de preferència apareix la via cientificotècnica amb 194 alumnes, fet que representa el 20,93 per cent del total, seguida de la via de Ciències de la Salut amb 182 estudiants, un 19,73 per cent; l'accés d'Humanitats, amb 128 alumnes que representen el 13,81 per cent del global i per últim la via d'Art, amb 48 estudiants, el 5,18 per cent.

Les proves d'aquesta convocatòria del mes de setembre s'allargaran fins el pròxim dijous i han comptat durant els tres dies, a més de la col·laboració dels professors assignats al tribunal, amb estudiants col·laboradors de la Universitat, que han contribuït a fer l'estada dels alumnes més fàcil.

Josep Antoni Mesquida recordà que la selectivitat es prorrogarà durant dos anys més, però assegurà que el Ministeri d'Educació ha duit a terme una anàlisi de la situació i ha detectat que «s'ha obert un debat respecte de l'accés a la Universitat no només als campus, sinó que s'ha estès als centres de secundària, en els quals s'han establert grups de feina per involucrar-hi els professors de cada matèria».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris