cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

L'Ajuntament en ple reprova «l'actitud dictatorial» de la batlessa Catalina Soler

L'oposició va treure endavant les seves propostes i n'impedí algunes del PP

El ple de l'Ajuntament de Felanitx va acordar dilluns vespre «reprovar l'actitud dictatorial» de la batlessa Catalina Soler (PP) pel fet d'haver «trencat la tradició democràtica del Consistori impedint el lliure accés a la informació dels regidors que no són de l'equip de govern i restant transparència a la gestió municipal».

Els grups de l'oposició PSOE, PSM, UM, EU/EV i Grup Mixt, que actualment sumen 9 regidors enfront dels 8 del PP, aconseguiren treure endavant aquesta moció.

Segons els grups de l'oposició, «des de les primeres eleccions democràtiques s'havia forjat gradualment la tradició del lliure accés a la informació per part de tots els membres del Consistori». A més, recordaren a la batlessa que «a les dues anterios legislatures en què estava a l'oposició va poder exercir la seva tasca amb aquest avantatge al seu favor».

Els portaveus dels cinc grups de l'oposició explicaren que «a la plenària del juliol passat la batlessa encaixà molt malament la crítica exercida per l'oposició, per la qual cosa va transmetre als funcionaris municipals instruccions en el sentit de limitar l'accés a la informació i haver-ho de demanar per escrit amb uns dies d'antelació».

Però aquest no va ser l'únic punt en què els grups de l'oposició varen treure endavant les seves propostes i deixaren l'equip de govern en minoria.

Així, tres mocions més, una del PSOE en què se sol·licita que les gravacions dels plens es guardin durant sis mesos per si les actes no reflecteixen el que s'ha dit al ple; i dues mocions presentades conjuntament per l'oposició en el sentit que a cada ple es doni compte de l'estat d'execució del pressupost municipal i de la tresoreria. Així mateix, es recuperà una competència que la batlessa havia assumit fa un mes: el canvi o modificació dels preus públics, que tornarà a ser exercida per part del ple.

D'altra banda, una moció presentada per Nicolau Barceló (EU/EV) per a la creació d'una comissió municipal de festes, que coordinaría els actes festius que s'organitzen al municipi al llarg de l'any, només va rebre el suport de PSOE, UM i Grup Mixt, mentre que el PSM s'hi va abstenir i el PP hi votà en contra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris