cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

L'equip de govern possibilita que Can Bauçà sigui d'oficines municipals

S'aprova la modificació de les NS entre crítiques de l'oposició

L'edifici de Can Bauçà ja pot ser la seu de les noves dependències municipals. Així ho possibilità dilluns vespre l'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor (PP-UC, AIPC) en donar llum verda a la modificació de les Normes Subsidiàries per canviar el règim dels edificis fora d'ordenació que excedeix l'alçada permesa en el planejament. Aprovació que va venir després d'un intens debat de dues hores en el qual els grups municipals de l'oposició (ALM-UM, PSOE i PSM) criticaren durament l'actuació de l'equip de govern per ser «discriminatòria», «afavorir particulars i fer un «urbanisme a la carta.

El portaveu del PP, Jaume Darder, justificà la modificació en el fet que «s'ha de donar una solució a aquests 23 edificis que tot i ser legals estan fora d'ordenació, ja que excedeixen l'alçada permesa. Així se'ls donen uns usos de sales d'exposicions, culturals o d'oficines amb la qual cosa s'aconsegueix regularitzar la seva situació i així mateix revitalitzar el centre històric».

Margalida Capó (PSM) defensà que «no s'ha previst a l'avanç del Pla general i ara no consideram que sigui el moment oportú. Tampoc creim que amb aquesta mesura es revitalitzi el centre històric. El que fa viu una ciutat és la gent. L'Ajuntament necessita un nou edifici però a un lloc accessible i que aculli totes les diferents dependències municipals».

Per la seva banda, Julia Román (PSOE) va parlar de «discriminació» ja que «només afecta una zona de Manacor» deixant de banda els edificis de la perifèria i apuntà que «aquesta modificació només respon a la voluntat de l'equip de govern de comprar un edifici per ampliar l'Ajuntament. Així l'equip de Govern està disposat a pagar 900.000 euros per una casa corral cotxeria».

Miquel Àngel Grimalt (ALM-UM) va manifestar que «aquesta modificació n'afavoreix uns i en deixa de costat altres. A més és inviable ja que les normes no estan adaptades a les Directrius d'Ordenació del territori. Tampoc entenem perquè no s'ha inclòs en el Pla general. Per això seria convenient que es deixàs sobre la taula».

ALM-UM tenia previst presentar una moció d'urgència instant que s'inclogués en el Pla General una nova regulació més flexible per a tots els edificis que superen el 100% d'alçada». El batle va proposar que es presentàs com una esmena a la modificació de las Normes però ALM-UM no ho va acceptar.

D'altra banda, en el ple s'aprovaren les obres que s'inclouen en el Pla d'Obres i Serveis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris