nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Els alumnes d'educació infantil començaren ahir les classes «sense incidències destacables»

Quatre centres d'Eivissa i la Part Forana de Mallorca ajornaran l'inici de curs a causa de l'endarreriment de les obres previstes

96270

Nins i nines ploraren en veure's separats dels seus pares.

J.A.

CATI ROIG. Palma.
La tornada a l'escola és un dels moments més odiats per la majoria d'infants, però en el cas dels més menuts aquest sentiment es mescla amb la incertesa i el neguit que suposa una nova experiència. Precisament ahir un total de 30.000 alumnes d'educació infantil (és a dir, de tres, quatre i cinc anys) de les Illes Balears començaren les classes, molts d'ells per primera vegada a la seva vida.

Sense grans incidències per destacar, segons el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, els plors per separar-se dels progenitors foren els protagonistes de la jornada d'ahir.

La majoria de centres d'infantil començaren només unes hores per anar fent una incorporació progressiva dels més menuts a fi que es vagin adaptant a la que serà la seva rutina diària durant tot el curs.

A Mallorca varen ser 23.399 els infants que ocuparen les aules dels centres d'infantil de l'Illa; a Menorca iniciaren les classes 2.898 nins, mentre que a les Pitiüses ho feren 17.148. No obstant això, alguns centres de primària també començaren les classes durant el dia d'ahir, per això el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, calcula que entre ahir i avui «començaran 87.000 alumnes», segons les dades provisionals que maneja la Conselleria.

Bosch va reconèixer que durant el dia d'ahir les obres impediren tornar a les aules als alumnes del col·legi de Can Coix a Eivissa i el Pla de na Tesa, que s'hi incorporaran possiblement el 20 de setembre, mentre que Ses Marjades de Sóller i S'Horta de Felanitx començaran avui mateix.

La normalitat també va ser el més destacable segons el portaveu d'Escola Catòlica, Marc González, que parlà en nom de les escoles concertades d'orientació catòlica, que igualment s'iniciaren ahir.

Però a tots els centres el denominador comú era el mateix: les llàgrimes a les cares dels petits i l'angoixa dels pares de deixar els seus fills.

Passats els primers moments, els infants s'habituaren ràpidament a la nova situació amb la rapidesa que els caracteritza en aquestes edats i ben prest descobriren els jocs amb nous amiguets.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris