cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El Consell aprova la proposta de Matas per apujar el descompte aeri

El PSOE vota en contra de demanar el servei públic amb la Península

El ple del Consell de Mallorca va donar suport ahir a la proposta feta pel president Matas al president Rodríguez Zapatero per tal que es pugui incrementar al 50% el descompte aeri dels residents a partir de 2005. El PSOE, en canvi, va votar en contra de demanar al Govern central que declari el servei públic dels desplaçaments aeris i marítims amb la Península però, tot i això, la petició es va aprovar amb el suport de la resta.

La moció presentada pel PP demanava al Govern central que augmentàs el descompte fins al 38% a principis de 2005 -tal com es va comprometre Zapatero a Menorca- i que permetés al Govern balear anticipar els doblers necessaris -amb el compromís de retornar-los- per aplicar el 50% de descompte a principi d'any. El PSOE va votar a favor del primer punt, es va abstenir en el segon i votà en contra de demanar al Govern central que s'ampliï la declaració de servei públic.

El socialista Antoni Alemany justificà el vot en contra del seu grup a la petició de servei públic amb la Península al·legant que primer s'haurien d'estudiar les conseqüències que comportaria, sobretot tenint en compte el precedent de la declaració actualment existent per als vols entre illes que, segons els socialistes, només ha servit per augmentar els preus de les tarifes.

Precisament el PSM, a través del seu portaveu, Antoni Alorda, va presentar una esmena d'addició en la qual es proposaven un seguit de mesures per millorar la declaració de servei públic actualment existent en els vols entre illes. Entre aquestes, sol·licitava que els consells poguessin participar en les reunions amb Madrid. L'esmena fou rebutjada amb els vots en contra de PP i UM. UM va donar suoport a la moció del PP tot i advertir que aposta per una quota fixa de descompte en lloc de l'actual percentatge.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris